Fersk NHO-rapport

Svimlende varig coronatap

Pandemien har påført oss dype økonomiske sår som aldri vil gro, ifølge en fersk NHO-rapport.

PERMANENT: Samtidig som norsk næringsliv er mer optimistiske enn på lenge, drar vi med oss dype økonmiske sår inn i evigheten, anslår NHO i en fersk rapport. Foto: Jil Yngland / NTB
PERMANENT: Samtidig som norsk næringsliv er mer optimistiske enn på lenge, drar vi med oss dype økonmiske sår inn i evigheten, anslår NHO i en fersk rapport. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

Norsk næringsliv er samstemt. Uavhengig av bransje er det nå et klart flertall blant NHOs medlemsbedrifter som nå sier at de venter økt aktivitet til høsten.

- For ett år siden var det motsatt. Nå kan vi slå fast at det er i ferd med å lysne for norsk økonomi, oppsummerer NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.

NHO legger tirsdag formiddag fram oppdaterte prognoser i rapporten Økonomisk overblikk. Her tegnes altså et bilde som viser økt optimisme blant norske bedrifter.

- Det er jo logisk at det ser sånn ut. Gjenåpningen er i gang, og det viser seg også i forventninger om sysselsetting og etterspørsel. Vi er på vei inn i et ganske friskt oppsving, sier Dørum til Børsen.

Sparing og rentehopp

En del av dette bildet er at nedstenginga førte til at mange av oss valgte å spare det vi ellers ville brukt på restauranter, reiser og kulturopplevelser.

Rundt 130 milliarder kroner er den samlede summen nordmenn sparte ekstra i 2020. En x-faktor i utarbeidelsen av NHOs prognose er hvor mye av dette som vil bli omsatt i økt forbrukt i tida framover. Svaret er neppe alt på en gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.