Fersk NHO-rapport

Svimlende varig coronatap

Pandemien har påført oss dype økonomiske sår som aldri vil gro, ifølge en fersk NHO-rapport.

PERMANENT: Samtidig som norsk næringsliv er mer optimistiske enn på lenge, drar vi med oss dype økonmiske sår inn i evigheten, anslår NHO i en fersk rapport. Foto: Jil Yngland / NTB
PERMANENT: Samtidig som norsk næringsliv er mer optimistiske enn på lenge, drar vi med oss dype økonmiske sår inn i evigheten, anslår NHO i en fersk rapport. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

Norsk næringsliv er samstemt. Uavhengig av bransje er det nå et klart flertall blant NHOs medlemsbedrifter som nå sier at de venter økt aktivitet til høsten.

- For ett år siden var det motsatt. Nå kan vi slå fast at det er i ferd med å lysne for norsk økonomi, oppsummerer NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.

NHO legger tirsdag formiddag fram oppdaterte prognoser i rapporten Økonomisk overblikk. Her tegnes altså et bilde som viser økt optimisme blant norske bedrifter.

- Det er jo logisk at det ser sånn ut. Gjenåpningen er i gang, og det viser seg også i forventninger om sysselsetting og etterspørsel. Vi er på vei inn i et ganske friskt oppsving, sier Dørum til Børsen.

Sparing og rentehopp

En del av dette bildet er at nedstenginga førte til at mange av oss valgte å spare det vi ellers ville brukt på restauranter, reiser og kulturopplevelser.

Rundt 130 milliarder kroner er den samlede summen nordmenn sparte ekstra i 2020. En x-faktor i utarbeidelsen av NHOs prognose er hvor mye av dette som vil bli omsatt i økt forbrukt i tida framover. Svaret er neppe alt på en gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer