Svindelskandale: Slik skulle Erna Solberg lures

Statsministerens kontor vil ikke svare på hva som skjedde da statsminister Erna Solberg ble utsatt for et gigantisk svindelforsøk rettet mot en rekke verdensledere.

BEKREFTER: Henvendelsen til Erna Solberg kom via den franske ambassaden i Oslo, bekrefter statsministerens kontor. Foto: John Terje Pedersen
BEKREFTER: Henvendelsen til Erna Solberg kom via den franske ambassaden i Oslo, bekrefter statsministerens kontor. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Publisert

Den mildt sagt elleville historien er blant annet omtalt i New York Times og CNN.

Gjennom flere år fikk verdensledere telefonoppringninger og Skype-anrop fra personer som utga seg for å være Frankrikes daværende forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian.

Personen som tok kontakt virket stresset, tydelig under press.

Ofrene ble bedt om å hjelpe til med økonomisk støtte for å hjelpe til med å frigi påstått franske gisler, kunne Børsen melde tidligere denne uka.

I Skype-samtalene var mannen som ringte iført en maske som ga inntrykk av å være forsvarsminister Le Drian. En dårlig linje, forklart med at det ble ringt fra en bunkers, underbygget troverdigheten.

Problemet var bare at det fantes ingen gisler. Det var heller ikke forsvarsminister Le Drian som ringte.

860 millioner kroner

Statsministerens kontor bekrefter overfor Børsen at svindlerne også forsøkte å få Norge til å gå på bløffen.

De sju personene som nå står tiltalt for retten i Paris skal ha henvendt seg til 150 høytstående personer og organisasjoner, inkludert kongelige og regjeringsmedlemmer. Deriblant altså vår egen Erna Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer