«Olga-svindel»

- Svindlet eldre for 18 millioner

Fire menn på tiltalebenken i svært omfattende sak.

PÅGREPET: Politiet i Fredrikstad er sikre på at de har tatt bakmennene som skal ha svindlet til seg 13 millioner kroner fra rundt 60 fornærmede - landet over. Foto: Politiet. Reporter: Marie Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fire menn fra Norge, Sverige og Danmark er tiltalt i den såkalte Olga-saken - en svært omfattende og utspekulert svindelsak mot hovedsakelig eldre norske kvinner.

Ifølge tiltalen har mennene samarbeidet om å få de flere titalls eldre til å oppgi personlige opplysninger som fødselsnummer og BankID gjennom å utgi seg for å være kundebehandlere i ofrenes banker. Deretter har de logget seg inn på nettbanken deres og overført store beløp til egne konti.

Beløpene hver enkelt husstand er blitt svindlet for, varierer mellom noen titusener av kroner til over en million. Til sammen utgjør dette nesten 18 millioner.

Ingen kommentar

Tidligere har de fire forsvarerne vært tilbakeholdne med å kommentere saken. Det gjelder også nå.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken, sier advokat Morten Furuholmen til Dagbladet.

Furuholmen representerer den eneste norske tiltalte - en mann i 30-åra bosatt i Trøndelag. Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i fjor sommer. Flere av de andre tiltalte er imidlertid løslatt.

Det var politietterforskere fra Fredrikstad som i juni slo til mot et hotellrom i Oslo, der nordmannen og en av svenskene ifølge politiet satt med flere PC-er og mobiler og forberedte seg på en ny omgang med svindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer