Svindlet for 150 millioner

Et energiselskap i Stavanger-området har blitt svindlet for 150 millioner kroner i høst. Enda flere er rammet av såkalte direktørbedragerier.

GIGA-SVINDEL Et energiselskap i Stavanger-regionen ble i høst ble svindlet for 150 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
GIGA-SVINDEL Et energiselskap i Stavanger-regionen ble i høst ble svindlet for 150 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Et selskap i Stavanger-området ble svindlet for 150 millioner kroner i høst. Nå viser det seg at enda flere bedrifter er rammet av lignende svindeltilfeller.

Politiet i Rogaland har mottatt anmeldelser fra ytterligere fire bedrifter, som alle skal ha blitt svindlet for millionbeløp gjennom såkalte direktørbedragerier, skriver Stavanger Aftenblad.

Onsdag skrev avisen om det som kan være det største bedrageriet i sitt slag her til lands: Et energiselskap i Stavanger-regionen ble i høst ble svindlet for 150 millioner kroner.

En ansatt som hadde myndighet til å foreta større utbetalinger, ble gjennom eposter og telefonsamtaler lurt til å tro at han ble kontaktet av den øverste ledelsen ved hovedkvarteret i et annet europeisk land. Den betrodde medarbeideren ble deretter lurt til å tro at han raskt måtte foreta flere utbetalinger utenom vanlige rutiner for å bistå selskapet i en akutt situasjon.

Minst tre andre virksomheter i Rogaland skal de siste månedene ha blitt utsatt for lignende bedragerier. Et av dem ble lurt til å overføre rundt sju millioner kroner til en bankkonto i utlandet, mens et annet skal ha blitt lurt til å utbetale millionbeløp nå i høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer