«Putins pitbull»:

Svindyr designerjakke vekker oppsikt

Tsjetsjenias fryktede president Ramzan Kadyrov stilte i jakke til flere titalls tusen kroner i propagandavideo.

DESIGNERJAKKE: Ramzan Kadyrov har ved flere anledninger vist fram sine ekstravagante vaner. Denne uka stilte han i ei jakke til over 27 000 kroner i en video på Telegram. Foto: Skjermdump / Telegram

DESIGNERJAKKE: Ramzan Kadyrov har ved flere anledninger vist fram sine ekstravagante vaner. Denne uka stilte han i ei jakke til over 27 000 kroner i en video på Telegram. Foto: Skjermdump / Telegram

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President i den russiske delrepublikken Tsjetsjenia vekker oppsikt etter at han la ut bilder av seg selv iført en svindyr designerjakke på sin Telegram-konto.

Videoen er fra et møte med en rekke topper i Tsjetsjenias politi og militære.

Kadyrov dukket opp i den kamuflasjefargede jakka, som tilsynelatende er av typen Louis Vuitton. Ifølge luksusprodusenten tyskspråklige nettside er jakka der verdt 2370 euro, tilsvarende over 27 000 kroner med dagens kurs.

Saken ble først omtalt i tyske Bild.

Utpressing

Anledningen for videoen var det eksperter tror er et forsøk på utpressing av Russlands militære.

Hans private hær «kadyrovtsy» er tilskrevet å stå bak brutale krigshandlinger på ukrainsk jord etter Putins fullskala invasjon 24. februar i fjor.

De var blant annet sentrale i erobringen av Mariupol.

I Telegram-innlegget skriver Kadyrov at han er klar for å sende sine egne styrker inn i den ukrainske byen Bakhmut, etter at Jevgenij Prigozjins Wagner-gruppe har truet med å trekke seg ut av den ukrainske byen.

Han hevder videre at han har sendt et brev til Vladimir Putin og tydeliggjort at han ønsker å sende styrker inn byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer