Svindyr skilsmisse etter utrosjokk

Kan avle fram nok en kvinnelig milliardær.

I HARDT VÆR: Den sørkoreanske milliardæren Chey Tae-won skilles fra presidentdattera Roh Soh-yeong. Det kan bli en svært kostbar affære. Foto: NTB scanpix
I HARDT VÆR: Den sørkoreanske milliardæren Chey Tae-won skilles fra presidentdattera Roh Soh-yeong. Det kan bli en svært kostbar affære. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 40 prosent av alle inngåtte ekteskap ender i skilsmisse, kunne SSB melde tidligere i år. Det er en vanskelig avgjørelse for begge parter, uansett hvem man er. Det er derimot kanskje særlig problematisk om en av partene sitter på en milliardformue.

I disse dager skaper et sørkoreansk ektepar overskrifter verden over. Chey Tae-won (58), styreformann i Sør-Koreas tredje største konglomerat, SK Group, og Roh Soh-yeong (58), dattera til tidligere president Roh Tae-woo, har nemlig bestemt seg for å gå hver til sitt. Og presidentdattera har ingen ambisjoner om å gå tomhendt fra forholdet, om vi skal tro artikler i blant annet Bloomberg og The Korea Herald.

Det er anslått at forretningsmannen har en formue på rundt 2,8 milliarder dollar, eller 25,6 milliarder norske.

Ber om milliarder

Går hun seirende ut av saken, kan hun sitte igjen med aksjer til en verdi av 1,2 milliarder dollar. Det tilsvarer rundt 10,9 milliarder norske kroner, basert på aksjens verdi torsdag formiddag i Seoul. Totalt er det snakk om 42,3 prosent av aksjene han eier, som hun nå muligens sikrer seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.