Svindyre påskeegg: - Overraskende pris

På Nille koster et stort påskeegg 349 kroner, og det uten noe godt inni.

DYRT: Årets påskeeggjakt kan bli en dyr affære - i hvert fall om planen er å overraske med de største eggene i år. Foto: Jan Thomas Holmlund / Dagbladet
DYRT: Årets påskeeggjakt kan bli en dyr affære - i hvert fall om planen er å overraske med de største eggene i år. Foto: Jan Thomas Holmlund / Dagbladet Vis mer
Publisert

Påska nærmer seg med stormskritt, og med det følger også innkjøp av årets påskeegg for mange.

Men prislappen kan by på en overraskelse. Flere butikkjeder har priset sine påskeegg svært høyt i år, melder TV 2.

For de største eggene på Nille (40 cm) må du ut med 349 kroner. For de mellomste (30 cm) er det 249, og de minste (23 cm) 149 kroner.

Da får du bare pappegget, godteriet må du kjøpe i tillegg.

Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea synes prisen er overraskende høy.

- Jeg hadde nok ikke brukt 349 kroner på et tomt påskeegg. Jeg synes det er for mye. Uten at jeg kan si hva det koster å produsere den pappesken. Men det høres jo litt mye ut, sier hun til Dagbladet.

- Det er en overraskende pris, når det er et tomt egg.

- TENK KREATIVT: Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea, ber folk om å tenke kreativt før årets påske går av stabelen. Foto: Nordea
- TENK KREATIVT: Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea, ber folk om å tenke kreativt før årets påske går av stabelen. Foto: Nordea Vis mer

- Noe for alle

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Nilles administrerende direktør Kjersti Hobøl, uten hell.

Til TV 2 sier hun at det er flere forhold som gjør at årets egg er priset annerledes enn tidligere, og viser til at både råvare- og fraktprisene har økt.

I tillegg er det viktig for Nille at påskeeggene de selger er FSC-sertifisert, som gjør det mulig å spore hele verdikjeden, sier hun.

- Det gjør at innkjøp blir noe dyrere, sier Hobøl til kanalen.

Videre sier hun at Nille har egg i forskjellige prisklasse.

- Vi har påskeegg fra 20 kroner og oppover, så her skal det være noe for alle å velge i hos oss, sier Hobøl til TV 2.

Må ikke kjøpes

Forbrukerøkonom Incedursun mener at det skal være lov å kose seg i påska og at barna skal få påskeegg, men ber folk om å tenke kreativt for å holde prisen nede.

Og eggene skal jo også gjerne fylles med noe godt.

- Jeg hadde nok gått på tilbudsjakt for å se hvem som har det billigste godteriet, og så tenker jeg at man kan være litt kreativ. Det er mulig å lage et påskeegg selv. Ta fram noen tomme bokser, eller noe eggekartong, og mal og pynt sammen med barna. Man må ikke kjøpe påskeegget.

Forbrukerøkonomen mener også at det kan være lurt å tenke gjenbruk - ettersom påska kommer hvert eneste år, og bruke samme påskeegg flere ganger.

- Sammenlikn pris

Norgessjef for Prisjakt, Christoffer Reina, sier at det kan være vanskelig for forbrukere å se om det er et godt eller dårlig kjøp mens man står i butikken.

- Men man kan ofte raskt finne billiger alternativer om man undersøker litt. Det er penger å spare om man er en smart forbruker.

- UNDERSØK: Norgessjef for Prisjakt, Christoffer Reina, sier det er penger å spare om man undersøker litt. Foto: Bo Mathisen
- UNDERSØK: Norgessjef for Prisjakt, Christoffer Reina, sier det er penger å spare om man undersøker litt. Foto: Bo Mathisen Vis mer

Det mener han også når det kommer til prisen på Nilles påskeegg.

- For eksempel ser vi at det et sted selges påskeegg på 18 cm til 59 kroner, et på 30 cm til 199 og et stort på 40 cm til 299, sier Reina.

- Uansett om det er påskeegg eller andre produkter, anbefaler jeg at forbrukeren alltid sammenlikner pris før de handler. Det er den eneste måten å vite om man har gjort en bra deal på.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer