Oligarker flykter til Dubai:

- Syke, syke transaksjoner

Stadig flere eiendomsmeklere i Dubai melder om et voldsomt trykk fra russiske kunder, noe som presser prisene opp.

LUKSUSOMRÅDE: De kunstig skapte øyene Palm Jumeirah i Dubai huser noen av verdens rikeste personer. Foto: Shutterstock / NTB
LUKSUSOMRÅDE: De kunstig skapte øyene Palm Jumeirah i Dubai huser noen av verdens rikeste personer. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter Ukraina-invasjonen har Vestens koordinerte sanksjonskjør siktet mot å gjøre livet surt for russiske oligarker.

Mens millioner av ukrainere er på flukt etter invasjonen, flykter mange oligarker på sin side fra sanksjonsregimet, anført av EU, Storbritannia og USA.

- Flere henvendelser

Flere steder er pekt ut som mulige oligarkparadiser. Som Børsen tidligere har omtalt er Dubai, et arabisk emirat, blant dem. Nå bekrefter flere eiendomsmeklere at de rike russerne renner inn i det eksklusive emiratet.

- Vi får stadig flere henvendelser fra russiske oligarker. Disse folka ønsker å gjøre større investeringer, og de er redde for å beholde eiendelene sine i europeiske land, sier eiendomsmekler Şerif Nadi Varli i Vartur Real Estate, som har kontorer i Tyrkia og Dubai, til Forbes.

Han er langt fra den eneste Dubai-aktøren som har meldt om økt pågang fra denne gruppa.

Thiago Caldas, administrerende direktør i eiendomsfirmaet Modern Living, fortalte i mars at han har ansatt tre russisktalende agenter for å møte interessen fra denne kundegruppa. Han sier at pågangen fra disse kundene har tidoblet seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.