Syrlig stikk: - Mange «eksperter»

Etter at Norgesgruppen la fram sitt årsresultat onsdag, haglet kritikken. Dagligvaregiganten lar seg ikke prege av kritikken og etterlyser en mer faktabasert diskusjon.

MER FAKTA: Kommunikasjonsdirektør i Norgesgruppen, Stein Rømmerud, ønsker seg en mer faktabasert debatt om dagligvarebransjen. Foto: Norgsgruppen
MER FAKTA: Kommunikasjonsdirektør i Norgesgruppen, Stein Rømmerud, ønsker seg en mer faktabasert debatt om dagligvarebransjen. Foto: Norgsgruppen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mange «eksperter» som svarer på autopilot når det gjelder konkurransesituasjonen. Vi skulle ønske at debatten var mer faktabasert, sier kommunikasjonsdirektør i Norgesgruppen, Stein Rømmerud, til Børsen.

Kraftig kritikk

Etter at Norgesgruppen presenterte årsresultatet for 2022 onsdag, som viste et overskudd på småpene 2,9 milliarder kroner, haglet kritikken over matvaregiganten - nær sagt som vanlig.

- Det er provoserende at så mye av vanlige folks ekstrautgifter til mat havner rett i lomma på Kiwi-Johannson, sa Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen, som med det siktet til eier av Norgesgruppen, Johan Johannson.

Men kritikken kom ikke bare fra den politiske venstresiden, men også fra det faktiske partiet Venstre.

- Det sier alt om at vi har et dagligvaremarked som er helt ute å kjøre når det gjelder fungerende konkurranse, sa Alfred Bjørlo, som mente næringsministeren må jobbe hardere for å bedre konkurransevilkårene.

- Magefølelse og synsing

I Norgesgruppen, som eier blant annet Kiwi og Meny, er de på sin side ikke spesielt imponerte over den offentlige diskursen om konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen. Rømmerud trekker fram at Norgesgruppen har en resultatmargin på under tre prosent, og påpeker at «da er det ikke langt igjen før vi er i null».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.