Taco República er konkurs

Overlevde ikke corona-stenging.

MELDER OPPBUD: Taco República har vært en favorittrestaurant for mange. Nå er virksomheten konkurs. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MELDER OPPBUD: Taco República har vært en favorittrestaurant for mange. Nå er virksomheten konkurs. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

Den populære restauranten Taco República er konkurs. Det kommer fram i en kunngjøring i Brønnøysundregistrene.

Taco República var tidlig ute med å slå seg opp i den etter hvert så rehabiliterte og populære Torggata i Oslo.

Mange nordmenn har også stiftet bekjentskap med spisestedet på Øyafestivalen, hvor de gjennom flere år har vært blant restaurantene som har bidratt på den kulinariske scenen.

- Tomt i kassa

Restauranten har servert meksikansk taco av den autentiske sorten, og har i årevis vært en favoritt blant en rekke matanmeldere og matglade nordmenn. I tillegg har Taco República fått en rekke gode anmeldelser opp gjennom åra.

Nå er det derimot slutt.

Overfor Dagens Næringsliv, som først omtalte saken, opplyser daglig leder Niklas Granlund at de har opplevd nedgang i omsetningen gjennom fjoråret. Dermed rammet coronakrisen på verst tenkelig tidspunkt.

- Krigskassa vi hadde trengt for å komme oss gjennom denne krisen var tom, skriver Granlund i en e-post til DN.

Usikkerhet

Hvorvidt restauranten kan komme sterkere tilbake på et seinere tidspunkt, er usikkert.

- Det er for tidlig å si, og det er uansett ikke opp til oss, men jeg er sikker på at det kommer til å være restaurant på Taco-hjørnet også i framtida. Samtidig er det med de rådende avstandstiltakene neppe mulig å drive lønnsom restaurantvirksomhet i 2020, det nytter ikke med 50 prosent eller 25 prosent belegg.

Børsen har kontaktet Erling Opdal, som er oppnevnt som bostyrer, for ytterligere detaljer. Han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer