Takket nei til gunstig fastprisavtale

Rec Solar stanser produksjonen sin fra 3. september på grunn av høye strømpriser. Men i vår takket eierne nei til tilbud om gunstige fastprisavtaler på strøm.

STANSER: Grunnet de høye strømprisene stanser solcelleselskapet Rec Solar produksjonen fra 3.september. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
STANSER: Grunnet de høye strømprisene stanser solcelleselskapet Rec Solar produksjonen fra 3.september. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Det skriver Fædrelandsvennen.

Solcelleselskapet Rec Solar stanser produksjonen fra 3. september på grunn av de høye strømprisene, og de ansatte har fått permitteringsvarsler.

Sjef for selskapet, Jan Enno Bickers, har tidligere sagt at det var en uunngåelig beslutning. Men i vår takket eierne nei til tilbud om fastprisavtaler på strøm fra både Agder Energi og Statkraft.

- Vi strakk oss langt. Av konkurransehensyn vil jeg ikke si nøyaktig hva vi tilbød, men det lå mellom 50 og 60 øre per kilowattime, sier Agder Energis konsernsjef, Steffen Syvertsen, til Fædrelandsvennen.

- Men skal det bli en avtale, krever det at bedriftens eiere ønsker det. Og det gjorde de ikke, sier Syvertsen om Reliance Industries, som eies av indiske Mukesh Ambani.

Det var tillitsvalgte innen fagforbundet Industri Energi som tok initiativ til forhandlingene med Agder Energi.

- Ja, det stemmer. Vi så hvor det kunne bære hen og opprettet kontakten, men var ikke med på selve forhandlingene, sier Cay Nordhaug som er medlem av Arbeidsutvalget i Industri Energi.

Ifølge Fædrelandsvennen kom også Statkraft med et tilbud i samme prisklasse til Rec Solar. Heller ikke her ble det undertegnet noen kontrakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer