Tallene bekymrer: - Vi har blitt fartsblinde

Den store bølgen er unnagjort, men ferske Nav-tall viser at de vanskelige dagene for norske arbeidstakere ikke er over, mener NHOs sjeføkonom.

STOR ØKNING: Mandag fikk Nav 5800 nye søknader om dagpenger. Til sammen har mer enn 400 000 nordmenn søkt om dagpenger i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOR ØKNING: Mandag fikk Nav 5800 nye søknader om dagpenger. Til sammen har mer enn 400 000 nordmenn søkt om dagpenger i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge lever fortsatt under de sterkeste og mest inngripende tiltakene i fredstid. Skoler, barnehager, treningssentre, frisører, barer og restauranter er stengt i et forsøk på å stoppe spredningen av coronaviruset.

Samtidig er de økonomiske konsekvensene uten sidestykke.

Ferske tall fra Nav viser at det allerede rystende tallet på nordmenn som har søkt om dagpenger så langt i år, nå har oversteget 400 000.

Mandag fikk Nav 5800 nye søknader om dagpenger. 1100 av søknadene er ordinære søknader om dagpenger, mens 4700 gjelder dagpenger ved permittering.

Siden de strenge tiltakene ble innført torsdag 12. mars er det kommet inn totalt 361 500 søknader om dagpenger, hvorav 324 100 gjelder dagpenger ved permittering, skriver NTB. Det er en andel på rundt 90 prosent.

Totalt er det kommet inn 400 500 søknader om dagpenger så langt i 2020, opplyser Nav tirsdag.

- Ikke over

NHOs sjeføkonom Øystein Dørum sa før helgen at det er «hevet over enhver tvil at denne krisen vil gjøre nasjonen fattigere».

- Disse tallene forteller oss at dette ikke er over. Vi har unnagjort den store bølgen, som da det kom 100 000 søknader om dagpenger på to dager den 17. og 18. mars. Nå er det snakk om rundt 4000 om dagen, som er ekstremt høye tall, sier NHOs sjeføkonomi Øystein Dørum til Børsen i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer