Tallene slaktes: - Rødt flagg

Regnskapstall får «juling» av Trump-leirens eget ekspertvitne. Men skylda legges på revisoren.

SAKSØKT: Trump er saksøkt for angivelig å ha blåst opp verdien av selskapene og eiendommene sine. Foto: Brendan McDermid / AP / NTB
SAKSØKT: Trump er saksøkt for angivelig å ha blåst opp verdien av selskapene og eiendommene sine. Foto: Brendan McDermid / AP / NTB Vis mer
Publisert

Donald Trump står for tida i en betent rettssak, der han er saksøkt av justismyndighetene og delstatsjustisminister Letitia James for bedrageri.

Påstandene går ut på at ekspresidenten blåste opp verdien av selskapene og eiendommene sine, og svindlet forretningspartnere. Trump har sagt at «hele saken er en svindel», og nekter for å ha gjort noe galt.

- Rødt flagg

Man skulle kanskje tro at det var påtalemyndigheten som skulle komme med beskrivelser som «tvilsom» og «inkonsekvent» når det gjelder Trumps personlige formue.

Men på onsdag inntok revisorekspert Jason Flemmons vitneboksen, som Trumps forsvar hadde kalt inn. Flemmons brukte nettopp disse ordene for å beskrive den «kreative matematikken» som står i sentrum for rettssaken.

USAs tidligere president, Donald Trump, er i dag i retten i New York for å vitne i saken hvor han er saksøkt for omfattende bedrageri gjennom ti år. Dagbladets korrespondent Vegard Kvaale har vært inne i rettssalen. Vis mer

Det skriver Business Insider.

- Det er definitivt et rødt flagg for meg, sa Flemmons om et internt regneark fra Trump Organization, der det hevdes at Trump sitter på 200 millioner dollar i tilgjengelige kontanter.

Påtalemyndigheten hevder dette ikke var frie midler som Trump satt på, men låst inn i et partnerskap.

Ifølge Flemmons var det flere røde flagg, og «åpenbare problemer» med Trumps regnskaper.

Skylder på revisor

Ekspertvitnet skylder imidlertid på Trumps revisorer, Mazars USA, for feilaktige økonomiske tall. Trump selv har også lagt skyld på dem.

Det gjør også hans to sønner som drev selskapet, og det er også Trump-advokatenes strategi, skriver AP.

Mangeårig revisor i Mazars, Donald Bender, har på sin side skyldt på Trump.

I sin vitneforklaring i oktober erkjente han at Mazar var ansvarlig for å anslå Trumps formue hvert år, men at det var opp til Trump og hans ledere å oppgi nøyaktige data om gjeld og markedsverdier, som Mazars kunne jobbe ut fra.

Det har de ikke gjort, ifølge Bender, skriver Business Insider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer