Tangen-deadline: - Trekk i nødbremsen

- Siste mulighet til å gjøre det eneste rette, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes om innspurten i ansettelse av ny sjef for Oljefondet.

GLAD: Nikolai Tangen forteller at han er veldig glad etter dagens utfall. Video: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ansettelsesavtalen for milliardær Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet ble behandlet av hovedstyret i Norges Bank onsdag.

Den legges fram på en pressekonferanse i Norges Banks lokaler i dag klokka 12. Der stiller Nicolai Tangen, sentralbanksjef Øystein Olsen og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen.

Flere jurister har vært kritiske til prosessen og mulighetene til å sikre Tangens habilitet som sjef for Norges oljeformue på 10 000 milliarder kroner.

Skatteparadis

Tangen var lenge en av Norges anonyme milliardærer. Som sjef for det London-baserte hedgefondet Ako Capital har 53-åringen opp en gigantformue med plasseringer i skatteparadiser.

Det relativt anonyme livet ble snudd på hodet den 26. mars, da Norges Bank kunngjorde at Tangen hadde fått jobben som den nye sjefen for Statens pensjonsfond utland - bedre kjent som Oljefondet.

Ansettelsen er blitt omstridt.

Norges Banks representantskap, som er et tilsynsorgan oppnevnt av Stortinget, kastet seg over saken etter VGs avsløringer av Tangens kostbare eliteseminar i USA. Blant deltakerne var daværende oljefondssjef Yngve Slyngstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer