- Tangen har vært veldig åpen

Sentralbanksjef Øystein Olsen forsvarte påtroppende leder i oljefondet, Nicolai Tangen, i en åpen høring i finanskomiteen på Stortinget.

SVARTE: Sentralbanksjef Øystein Olsen var med på videolink under den åpen høringen i finanskomiteen. Ola Elvestuen (V) (t.v.) presset Olsen på Norges Banks innsats mot skattapradiser. Trygve Slagsvold Vedum (SP) følger med også med.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SVARTE: Sentralbanksjef Øystein Olsen var med på videolink under den åpen høringen i finanskomiteen. Ola Elvestuen (V) (t.v.) presset Olsen på Norges Banks innsats mot skattapradiser. Trygve Slagsvold Vedum (SP) følger med også med. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag stilte sentralbanksjef Øystein Olsen i åpen høring i finanskomiteen i Stortinget, i forbindelse med Finansmarkedsmeldingen 2020.

Etter en kort innledningen måtte Olsen, blant annet, svare på spørsmål knyttet til oljefondets påtroppende sjef, Nicolai Tangen, og hans bruk av skatteparadiser, der han har plassert store deler av sin egen formue.

Venstre-nestleder Ola Elvestuen ville ha svar på hvordan Norges Bank med sine virkemidler vil bekjempe skatteparadiser. Olsen besvarte alle andre spørsmål, for han helt til slutt tok for seg Elvestuens.

- Jeg er enig i, og det har jeg også sagt i den siste runden i diskusjonen rundt ansettelsen av ny sjef for oljefondet, at det er betydelige utfordringer knyttet til skatteparadiser. Det er Norges Bank også bevisst, sier Olsen.

- Har vært veldig åpen

Sentralbanksjefen sier at han har forsøkt å få fram at Norges Bank i ansettelsesprosessen var veldig nøye med å sjekke og stille spørsmål ved alle økonomiske forhold som vedrørte Tangen.

- Han er litt spesiell i så måte, sier Olsen, før han utdyper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer