DeSantis:

Taper stort etter boikott

Organisasjoner avlyser sine kommende konferanser i Florida i protest mot en rekke nye lover som begrenser folks rettigheter.

BOIKOTTES: En rekke organisasjoner avbestiller reisene sine til Florida i protest mot de nye konservative lovene i delstaten. Foto: Shutterstock/NTB.
BOIKOTTES: En rekke organisasjoner avbestiller reisene sine til Florida i protest mot de nye konservative lovene i delstaten. Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ron DeSantis, presidentkandidat og Floridas republikanske guvernør, har foreslått og innført en rekke lover som begrenser rettighetene til kvinner, innvandrere, mørkhudede og LHBTQ+ personer.

Dette slår når tilbake på delstaten i en boikott, ifølge CNN.

- Merkes i årevis

Ifølge The Washington Post er det er forbudt for lærere å henvise til elever med elevens foretrukne pronomen. Transpersoner under 18 år får ikke kjønnsbekreftende behandling. The New York Times melder at abort er forbudt etter uke seks.

Ifølge Politico får ikke udokumenterte innvandrere kjøre bil, selv om de har førerkort. Fag i afrikansk-amerikansk historie er fjernet fra videregående skoler, ifølge NBC. Ifølge CNN er det også forbudt for universiteter å bruke penger på å fremme mangfold og likestilling.

Dette har ført til at en rekke organisasjoner planlegger å avlyse kommende konferanser i Florida.

KONTROVERSIELL: Floridas republikanse guvernør, Ron DeSantis, han innført en rekke begrensende lover i delstaten. Foto: Charlie Neibergall/AP/NTB.
KONTROVERSIELL: Floridas republikanse guvernør, Ron DeSantis, han innført en rekke begrensende lover i delstaten. Foto: Charlie Neibergall/AP/NTB. Vis mer

Dermed vil tusenvis av deltakere og millioner av dollar heller ende i andre stater som anses som tryggere.

- I motsetning til fritidsreiser, som har et ganske kort bestillingsvindu, er konferansevirksomhet langsiktig. Vi tar imot reservasjoner for 2026 til 2030, så konsekvensene dette kan få vil merkes i årevis, sier toppsjefen i Visit Lauderdale, Stacy Ritter, til CNN.

- Skaden er allerede gjort

Til CNN svarer DeSantis at han mener dette bare er et «media-drevet stunt». Men avbestillingene fortsetter å renne inn.

Så langt melder Visit Lauderdale om 15 000 kansellerte hotellnetter og 20 millioner tapte dollar.

Dette rammer også et nytt konferansehotell i området som skal stå ferdig i 2025. Det ble investert 1,5 milliard dollar, tilsvarende over 15 milliarder norske kroner, i byggingen av hotellet. Til tross for forventningene lar reservasjonene vente på seg.

En av aktørene som avlyser konferansen sin på landets nest største konferansesenteret i Orlando, er American Education Research Association (AERA).

Organisasjonen skulle ha sitt årlig møte, med 15 000 deltakere, i 2025. Likevel valgte de å trekke seg ut da Florida innførte forbud for transpersoner i kvinneidrett.

En organisasjon for kvinner og ikke-binære personer i teknologibransjen, AnitaB.org, skrev i et åpent brev at deres konferanse i september vil bli den siste i delstaten. Begrunnelsen skal være at deltakerne ikke føler seg velkomne eller trygge i solskinnsstaten.

Administrerende direktør i Equality Florida, Nadine Smith, mener dette er et tidspunkt for bedrifter som har snakket om mangfold, til å stå fram. Likevel frykter hun at skaden allerede er gjort for årevis.

- Alle følger med på hvem som står opp, og hvem som ikke gjør det, sier Smith til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer