Restaurant-nestor Anders Blomkvist er død:

«Tapet er så innmari stort»

Kollegaer, venner og familie er i sorg etter Anders Blomkvists bortgang denne uka. I sosiale medier blir han hyllet.

GIKK BORT: Nestor og mentor Anders Blomkvist. Foto: Mohamed Jabali / Anders Lennart Blomkvists minneside
GIKK BORT: Nestor og mentor Anders Blomkvist. Foto: Mohamed Jabali / Anders Lennart Blomkvists minneside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anders Blomkvist, en sentral og markant skikkelse i Tromsøs restaurantmiljø gjennom en årrekke, gikk bort som følge av kreft denne uka, 62 år gammel.

Blomkvist hadde avgjørende roller i etableringen av kjente spisesteder i Tromsø som Compagniet, Fiskekompaniet, Skirri, Casa Inferno og Nitty Gritty, skriver Nordlys.

Kona, Siri Stellander, omtaler Blomkvist som en livsnyter som blant annet likte å besøke nye steder.

- Han var familiekjær og omsorgsfull, fulgte opp og tok vare på flokken sin. Snill, sjenerøs og hjelpsom i sin framferd. Tilstedeværende, engasjert og alltid hyggelig og interessant samtalepartner, sier hun til Børsen.

- Et sjokk

Kompanjong, kollega og venn Pål Einar Eilertsen hyller Blomkvist i sosiale medier etter bortgangen.

Eilertsen og Blomkvists familie har gitt Børsen tillatelse til å gjengi deler av innlegget.

Der minnes Blomkvist som «en varm mann med stor integritet, fagkunnskap og en som bidro sterkt til et godt vennskap.»

«Dette ble ei uke preget av optimisme, men også et sjokk», skriver Eilertsen og fortsetter:

«Vi har jobbet dag og natt i 3 uker for å bli ferdig med Kaffebønnas avdeling på Jekta og greide endelig å gjenåpne i dag. Men sjokket kom midt i uka der vår gode venn, kompanjong og det virkelig store kloke hodet gikk ut av tiden. Anders Blomkvist tapte kampen mot en usedvanlig aggressiv kreft. En formidabel mann på alle mulig måter, og tapet er så klart først og fremst utålelig for familien.»

En mentor

Videre uttrykker Eilertsen den dypeste medfølelse til familien, men understreker at tapet også er enormt for menneskene i restaurantene Casa Inferno og Nitty Gritty - der Blomkvist fra dag en har vært den store drivkraften.

«Med bakgrunn som kokk, og et helt liv innenfor bransjen og i tillegg et generelt vennlig og positivt sinn, så var Anders en mentor for oss.»

Han trekker fram at Blomkvist alltid hadde gode innspill uansett hvor trøblete emnet kunne være.

«Og han var en gourmet av rang, som hadde - og satte klare og høye mål som vi skulle strekke oss etter uansett type mat og meny. I tillegg satte han seg så til de grader inn i lover og regler at han alltid var vår fasit på hva vi kunne, burde, og skulle gjøre. Som nevnt – tapet er så innmari stort. Våre aller beste tanker til denne familien, og vi vet at begge team hos oss kjenner dypt og inderlig på Anders bortgang.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer