Tappes for penger: - En skam

Ærverdige Fleischer's Hotel på Voss frykter at pengekassa går tom etter et underskudd på nesten 4 millioner kroner i 2022.

Fleischer's Hotel er familiedrevet over flere generasjoner. Nå frykter familien for framtida. Foto: Halvard Alvik / NTB
Fleischer's Hotel er familiedrevet over flere generasjoner. Nå frykter familien for framtida. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Det er triste greier. Etter en kamp i to år, trodde vi at 2022 skulle nærme seg en normal, sier Erik Fleischer Tønjum.

Han er administrerende direktør i Fleischer's Hotel på Voss. Et familiehotell som er drevet over fem generasjoner, siden 1864.

Han forteller at omsetningen i 2022 var ti millioner høyere enn 2021, men at strømkostnadene likevel gir et underskudd på 3,7 millioner mot i underkant av én million året før.

- Det føles som at det nå er folkets tur til å få svi, sier han.

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle saker her.

På det høyeste har hotellet betalt en strømregning på 480 000 kroner for en måned. Samme måned omsatte de for 3,2 millioner.

- Det henger ikke sammen. Regjeringen sier at de følger situasjonen nøye. Men de er helt uten handlingskraft eller vilje. Lokalt næringsliv tappes for egenkapital som går rett inn i statskassa. Å sitte her og se på at pengene renner ut i strømregninger for å dekke statens ulmende konto, er helt meningsløst, rett og slett en skam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.