Prins Harry:

Tapsprosjekt: Kan koste en formue

Den britiske prinsen har en rekke søksmål gående. Det kan føre til en gigantregning om han taper.

KAN KOSTE SKJORTA: Prins Harry på vei ut av retten i London i mars. Foto: Henry Nicholls / Reuters / NTB
KAN KOSTE SKJORTA: Prins Harry på vei ut av retten i London i mars. Foto: Henry Nicholls / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Britiske prins Harry blir nok godt kjent i korridorene i High Court i London. Han har vært inn og ut av det britiske rettssystemet de seineste åra, siden han og hertuginne Meghan forlot kongehuset.

Blant annet har paret gått til krig mot britiske tabloider, som de delvis har vunnet fram med. Hertugparet flyttet til USA sammen med sønnen i 2020.

Det har blant annet ført til at familien ble fratatt politisikkerheten i Storbritannia.

Prinsen har søkt om å betale for politibeskyttelse selv når har er i hjemlandet. Det fikk han tidligere denne uka avvist i retten. Saken er den første av seks saker i retten.

Kan koste mer enn huset

Hvis han også taper de fem gjenværende sakene, blir det dyrt, ifølge advokat Mark Stephens ved Howard Kennedy. Han forteller Newsweek at regninga kan ende et sted mellom 15 og 20 millioner dollar.

Det tilsvarer opp til 222 millioner norske kroner. Det er langt mer enn herskapshuset de kongelige kjøpte i California for tre år siden.

- Jeg tror Harry har tatt på seg ansvaret for å sponse hele det juridiske miljøet i London, og som advokat så støtter jeg det. Om det er forsvarlig er en annen sak, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.