Kraftig kursfall for Gamestop:

Tapte 112 millioner på én dag

Keith Gill, en av Reddit-brukerne som inspirerte småinvestorer til å kjøpe Gamestop-aksjer i bøtter og spann, taper store verdier på denne ukas kursfall.

PAPIRTAP: Han hadde nok aldri pengene i hånda, men nylig falt Keith Gills Gamestop-verdier med 112 millioner kroner. Foto: Splash News / NTB
PAPIRTAP: Han hadde nok aldri pengene i hånda, men nylig falt Keith Gills Gamestop-verdier med 112 millioner kroner. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

I forrige uke smalt aksjen til selskapet Gamestop i været, drevet av småinvestorer i det populære Reddit-forumet «wallstreetbeat».

I flere måneder oppfordret daytradere til å kjøpe aksjen, fordi kjeden, som i hovedsak driver fysiske butikker, har signalisert at de vil utvide i digital retning.

Tapte millioner

Samtidig har svære hedgefond satset på at Gamestop ville synke i verdi. Alt dette kulminerte etterhvert i at aksjeprisen skjøt i været, og hedgefondene tapte mange milliarder dollar.

En av de ivrigste småinvestorene, som i flere måneder har oppfordret folk til å kjøpe Gamestop-aksjer, heter Keith Gill (34). På Reddit heter han DeepFuckingValue, mens han på YouTube har kanalen Roaring Kitty.

Her bidro han sterkt til at mange nok hev seg på Gamestop-trenden, og kjøpte aksjer og call-opsjoner i forrige uke, noe som førte til at prisen skjøt i været, skriver CNBC.

På Reddit deler han jevnlig informasjon hvordan det går med investeringen. Ifølge hans egne opplysninger satt han med 50 000 Gamestop-aksjer og 500 såkalte call-opsjoner da det tok av. Lukrativt i forrige uke, mye mindre lukrativt denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer