USA:

Tapte 170 milliarder på få dager

«Ukjent» børshai sendte sjokkbølger gjennom Wall Street.

MILLIARDSMELL: Bill Hwang (t.h.) tapte svimlende summer på kort tid. Foto: Emile Wamsteker / Bloomberg / Getty Images
MILLIARDSMELL: Bill Hwang (t.h.) tapte svimlende summer på kort tid. Foto: Emile Wamsteker / Bloomberg / Getty Images Vis mer
Publisert

Helt inntil nylig satt finansmannen Bill Hwang på en av de største formuene på Wall Street. Han skal ha vært god for hele 170 milliarder kroner, ifølge Bloomberg.

Den relativt ukjente 57-åringen sendte sjokkbølger gjennom et samlet amerikansk finansmiljø da han tapte alt i løpet av få dager.

Amerikansk drøm

Siden Hwang ankom USA som student fra Sør-Korea på 80-tallet, har han klatret oppover i finansbransjen, skriver New York Times.

Sammen med blant annet norske Ole Andreas Halvorsen ble han tatt under vingen av Julian Robertson i selskapet Tiger Management på 2000-tallet. Gjengen som ble trent av Robertson den gangen skal ha blitt kalt for «tigerguttene».

Etter noen år i New York dannet han på 2000-tallet sitt eget hedgefond, Tiger Asia.

På et punkt hadde fondet eiendeler opp mot 10 milliarder dollar, men gikk i vasken i 2012, som følge av en innsidehandelssak. Hwang ble idømt en millionbot, og utestengt fra å handle på børs i flere asiatiske land.

Dette tilbakeslaget gjorde at Hwang måtte tenke nytt. Han skal, ifølge Bloomberg, ha brukt 200 millioner dollar som var til overs fra det havarerte hedgefondet, til å opprette investeringsfondet Archego i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer