Tapte i retten: - Jeg har blitt lurt

Otto Robsahm dømt til å tilbakebetale 323 500 kroner.

TAPTE: Otto Robsahm er dømt til å tilbakebetale 323 500 kroner til en tidliger forretningspartner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TAPTE: Otto Robsahm er dømt til å tilbakebetale 323 500 kroner til en tidliger forretningspartner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Otto Robsahm, bedre kjent som Sinnasnekker'n, har tapt i retten, skriver VG.

Han er dømt til å tilbakebetale et lån på 323 500 kroner til tidligere forretningspartner Daniel Eriksen.

- Jeg har blitt lurt. Retten har ikke forstått kompleksiteten i saken, og jeg kommer selvfølgelig til å anke, sier Robsahm til Børsen.

Eriksens advokat, Trond-Ivan Blomsø, uttaler følgende i en epost til Børsen:

- Vi ønsker ikke å kommentere Robsahms uttalelser. Vi er fornøyd med dommen og premissene som dommen legger til grunn for sin avgjørelse.

Omstridt utbetaling

De to partene møttes i retten fordi de var uenige om fire pengeoverføringer fra våren 2020 rent faktisk var et lån, eller såkalte ventepenger.

Hele pengetvisten kan spores tilbake til selskapet Trust Technologies AS, som ble opprettet som et forretningssamarbeid mellom Daniel Eriksen og Otto Robsahm i august 2019.

Gjennom hvert sitt selskap kontrollerte de en halvpart hver fram til inngått aksjekjøpsavtale 9. juli 2020, da Robsahms selskap skulle kjøpe alle aksjene i selskapet.

Ved oppstart hadde selskapet behov for kapital og det ble inngått en investeringsavtale med et investeringsselskap. Disse pengene kom aldri.

I samme tid som man jobbet med dette ble den omstridte pengeoverføringen på 323 500 kroner gjennomført. Pengene kom fra Eriksens selskap, og ble overført til Robsahm private konto.

Robsahm mener dette er ventepenger mens man ventet på penger fra investor og at driften i Trust Technologies AS kom i gang, og ikke et lån.

Eriksen mener det var et lån, og derfor havnet saken i retten.

Kvitteringer

De to partene er enige om at det aldri ble inngått noen skriftlig låneavtale.

«Retten har fått framlagt kvitteringer for alle de fire pengeoverføringene som saken gjelder. Det framgår av samtlige kvitteringer fra banken at pengeoverføringene var merket 'lån'. Retten mener dette taler for at pengeoverføringene var et lån og ikke en form for honorar/ventepenger», heter det i kjennelsen fra Buskerud tingrett.

Det vises også til at det i samme periode som det omstridte lånet ble betalt ytterligere penger til Robsahm fra Eriksens private konto.

«Retten mener dette viser at saksøkte i perioden trengte penger og var villig til å ta opp lån for å finansiere sitt private forbruk», skriver tingretten, som mener dette trekker i retning av at de 323 500 kronene var et lån.

- Fortvilet

Ifølge Eriksen skal Robsahm ved en anledning ha vært fortvilet over at han manglet penger, mens han ved en annen anledning måtte låne penger til å betale regninger på en buss.

«Eriksen har videre forklart at pengeoverføringene er notert som lån i saksøktes regnskap», skriver retten.

Robsahm har en annen versjon.

«Saksøkte har i sin partsforklaring for retten ikke kunnet forklare seg nærmere om omstendighetene rundt pengeoverføringene utover at dette var ventepenger som ble betalt for å hindre at han påtok seg andre prosjekter ettersom konseptet og driften i Trust Technologies AS var avhengig av ham», skriver retten.

Må tilbakebetale

Retten bemerker likevel at både Eriksen og Robsahm fikk utbetalt 180 000 hver fra selskapet, og at selskapet betalte leilighet og bil som Robsahm disponerte i Bodø.

«Det er altså uomtvistet at partene fikk utbetalt penger fra Trust Technologies AS som retten forstår var for å kompensere deres roller i selskapet», konkluderer retten.

Samlet sett finner retten at utbetalingen var et lån, og dermed må Robsahm tilbakebetale pengene.

Også tidligere i år tapte Robsahm en sak mot Eriksen. Da ble Robsahm dømt til å betale seks millioner kroner til Eriksen. '

Dette pengebeløpet stammer fra aksjekjøpsavtalen mellom Eriksen og Robsahm, der Robsahms selskap skulle kjøpe Eriksens andel i Trust Technologies AS.

Robsahm ville heve kjøpet fordi mente seg ført bak lyset om verdi og økonomiske forhold i Trust, men Sinnasnekker'n tapte saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer