Jonas Gahr Støre:

Tar æren for nye tiltak

På Aps initiativ er Sp, Frp, Ap og SV i ferd med å utforme detaljene i en egen krisepakke forhandlet fram uten regjeringspartiene. De fortsetter forhandlingene til tross for at regjeringen allerede har innfridd flere av deres krav.

ENIGE: Sylvi Listhaug (Frp), Jonas Gahr Støre (Ap) og Audun Lysbakken, sammen med Senterpartiet forhandler om egne økonomiske tiltak på Stortinget. Foto: Cornelius Poppe / NTB
ENIGE: Sylvi Listhaug (Frp), Jonas Gahr Støre (Ap) og Audun Lysbakken, sammen med Senterpartiet forhandler om egne økonomiske tiltak på Stortinget. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Aps initiativ er Sp, Frp, Ap og SV i ferd med å utforme detaljene i en egen krisepakke forhandlet fram uten regjeringspartiene. De fortsetter forhandlingene til tross for at regjeringen allerede har innfridd mange av deres krav.

Opposisjonspartiene Ap, Sp, Frp og SV, som til sammen har flertall på Stortinget, fortsetter å forhandle om nye corona-tiltak for arbeids og næringslivet.

Det gjør de selv om regjeringen allerede har innfridd en rekke av deres krav. De fire partiene tar sikte på å legge fram noen felles tiltak mandag eller tirsdag neste uke.

- Samtalene pågår. Vi har møttes i går og vi skal møtes i dag, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Tar æren for endringer

Regjeringen har denne uka forlenget den forhøyede dagpengesatsen ut juli, forlenget permitteringsperioden og retten til dagpenger og den midlertidige kompensasjonsordningen for selvstendige og frilansere. Støre er ikke i tvil om at det er opposisjonen som har presset dette fram.

- I helga argumenterte statsministeren mot å forlenge permisjonstiden. Mandag forlenget hun den og nå ble også den forhøyede dagpengesatsen forlenget. Det er et resultat av at Ap har fått med seg de andre partiene på å vise hvor flertallet ligger. Regjeringen må gi seg i møte med demokratiet, sier Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer