Privatfly-bonanza

Tar av i Davos: - Hykleri

Elitekonferansen World Economic Forum i Davos utløser intens bruk av privatfly.

TOPPMODELL: Dassault Falcon 8X business jet har stor rekkevidde og er regnet som noe av det ypperste du kan kjøpe når du er på jakt etter et privatfly. Foto: Jelle van der Wolf, Alamy Stock Photo / NTB
TOPPMODELL: Dassault Falcon 8X business jet har stor rekkevidde og er regnet som noe av det ypperste du kan kjøpe når du er på jakt etter et privatfly. Foto: Jelle van der Wolf, Alamy Stock Photo / NTB Vis mer
Publisert

De neste dagene samles 2500 milliardærer, statsledere, toppledere og lobbyister seg i den sveitsiske alpebyen Davos.

Flere har gjort et poeng av at konferansen World Economic Forum (WEF) slutter opp om ambisiøse klimamål, samtidig som mange av verdens rikeste og mektigste personer reiser til og fra med privatfly.

Nå avslører en fersk rapport ikke bare omfanget av de private flyreisene, men også det faktum at svært mange av disse flyreisene skjer over korte avstander.

Det går ikke upåaktet hen.

- Gidder ikke

- Europa opplever den varmeste januarmåneden noensinne. Samtidig strømmer de rike og mektige til Davos i ultraforurensende, sosialt urettferdige privatfly for å diskutere klima og ulikhet bak lukkede dører, sier kampanjeleder Klara Maria Schenk i Greenpeace.

Hun legger til at Davos har en aldeles utmerket togstasjon.

- Likevel gidder ikke disse folkene ta toget, og det for turer helt ned i 21 kilometers avstand. Også er det liksom disse folka som skal løse verdens største problemer, tilføyer hun forarget.

Kartleggingen som er utført av analytiker og rådgivningsfirmaet CE Delft, viser at det ble utført 1040 operasjoner med privatfly i forbindelse med det forrige WEF, som ble arrangert i mai i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer