Virkelighetens «Wolf of Wall Street»:

- Tar av meg hatten

Jordan Belfort mener Gamestop-saken markerer et paradigmeskifte.

HOLLYWOOD-FILM: Jordan Belforts ville liv som aksjemekler ble portrettert av Leonardo DiCaprio i filmen Wolf Of Wall Street fra 2013. Foto: Mary Cybulski / AP
HOLLYWOOD-FILM: Jordan Belforts ville liv som aksjemekler ble portrettert av Leonardo DiCaprio i filmen Wolf Of Wall Street fra 2013. Foto: Mary Cybulski / AP Vis mer
Publisert

- Hendelsen beviser at den lille mannen i gata endelig har mulighet til å spille det samme spillet som de store gutta, iallfall til en viss grad, sier tidligere aksjemekler Jordan Belfort i et nytt intervju med Fox News.

Belfort sikter til småinvestorene som i et «koordinert angrep» fra nettsamfunnet Reddit sendte Gamestop-aksjen til himmels. Dette til stor fortvilelse for Wall Street-hedgefondene som hadde shortet aksjen, altså satset på at kursen skulle synke.

Wall Street-ulv

Belforts vanvittige liv som aksjemekler var hovedinspirasjonen bak filmen «Wolf of Wall Street» fra 2013, med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Belfort ble i 1999 dømt for hvitvasking og svindel. Siden han slapp ut av fengsel i 2005 har han lagt meklerlivet bak seg, til fordel for en karriere som motivasjonstaler, ifølge Wikipedia.

Han har imidlertid ikke sluttet å uttale seg om det som har med aksjer og investeringer å gjøre.

- Tar av meg hatten

I en fersk video publisert på YouTube refererer Belfort til seg selv som den ekte «Wolf of Wall Street», og parodierer en velkjent scene fra filmen med samme navn, der DiCaprios rollefigur holder en avskjedstale til investeringsfirmaet han jobber i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer