Virkelighetens «Wolf of Wall Street»:

- Tar av meg hatten

Jordan Belfort mener Gamestop-saken markerer et paradigmeskifte.

HOLLYWOOD-FILM: Jordan Belforts ville liv som aksjemekler ble portrettert av Leonardo DiCaprio i filmen Wolf Of Wall Street fra 2013. Foto: Mary Cybulski / AP
HOLLYWOOD-FILM: Jordan Belforts ville liv som aksjemekler ble portrettert av Leonardo DiCaprio i filmen Wolf Of Wall Street fra 2013. Foto: Mary Cybulski / AP Vis mer
Publisert

- Hendelsen beviser at den lille mannen i gata endelig har mulighet til å spille det samme spillet som de store gutta, iallfall til en viss grad, sier tidligere aksjemekler Jordan Belfort i et nytt intervju med Fox News.

Belfort sikter til småinvestorene som i et «koordinert angrep» fra nettsamfunnet Reddit sendte Gamestop-aksjen til himmels. Dette til stor fortvilelse for Wall Street-hedgefondene som hadde shortet aksjen, altså satset på at kursen skulle synke.

Wall Street-ulv

Belforts vanvittige liv som aksjemekler var hovedinspirasjonen bak filmen «Wolf of Wall Street» fra 2013, med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Belfort ble i 1999 dømt for hvitvasking og svindel. Siden han slapp ut av fengsel i 2005 har han lagt meklerlivet bak seg, til fordel for en karriere som motivasjonstaler, ifølge Wikipedia.

Han har imidlertid ikke sluttet å uttale seg om det som har med aksjer og investeringer å gjøre.

- Tar av meg hatten

I en fersk video publisert på YouTube refererer Belfort til seg selv som den ekte «Wolf of Wall Street», og parodierer en velkjent scene fra filmen med samme navn, der DiCaprios rollefigur holder en avskjedstale til investeringsfirmaet han jobber i.

I videoen uttrykker Belfort sin støtte til Gamestop-aksjehandlere og sender dem «kjærlighet, respekt og støtte.» Budskapet er at småinvestorene ikke skal la seg skremme av mektige Wall Street.

Også til Fox News viser Belfort sin begeistring.

- Jeg tar av meg hatten for disse småinvestorene som fant dette «hullet» i markedet, jubler eks-mekleren til kanalen.

Han legger til:

- De er møkkleie av å bli trampet ned av Wall Street, som de alltid har blitt. Endelig har de noe ammunisjon til å ta igjen.

EKS-MEKLER: Jordan Belfort får ikke lov til å jobbe som mekler eller investeringsrådgiver, som følge av svindeldommen han har bak seg, ifølge The Hollywood Reporter. Foto: Lucas Jackson / Reuters
EKS-MEKLER: Jordan Belfort får ikke lov til å jobbe som mekler eller investeringsrådgiver, som følge av svindeldommen han har bak seg, ifølge The Hollywood Reporter. Foto: Lucas Jackson / Reuters Vis mer

- Kunne tapt alle pengene

Han advarer om at det kommer til å ende dårlig for de aktuelle aksjene.

- Jeg håper ikke folk taper altfor mye penger på dem.

Mye tyder imidlertid på det. Gamestop-aksjen var oppe i så mye som 483 dollar i forrige uke, men har siden stupt. Kursen lå på 92,41 dollar etter endt handel onsdag.

Enkelte Gamestop-investorer lar seg likevel ikke skremme:

- Jeg kunne mistet alle pengene mine, men fortsatt vært fornøyd, fordi jeg bare elsker det som skjer, sier Gamestop-investoren Chris Matis til BBC.

- Paradigmeskifte

Belfort tror hedgefondene framover vil unngå å «over-shorte» aksjer, slik at grupper med småinvestorer lett kan se svakheten, og gå sammen om å få presset opp aksjekursen.

Han mener Gamestop-saken markerer et paradigmeskifte, at ingenting vil bli det samme som før.

- Endelig er den lille mannen i gata utstyrt, informasjon nås dem umiddelbart. Før var det bare de store gutta som samarbeidet. De små har endelig muligheten til å spille det samme spillet som de store, til en viss grad.

Slår hedgefondene i spillet

Administrerende direktør og skaper av tradingappen Invstr, Kerim Derhali, uttrykker liknende oppfatning overfor CNN.

- Slike «sosiale investeringer» forsvinner ikke. Dette er en kraftig kommersiell trend, og vi er bare i begynnelsen av den. Folk har mer informasjon og kraft.

Han legger til:

- Småinvestorer fra millenial-generasjonen er i takt med endringer og forbrukertrender fordi det er de som skaper dem. Det er en stor hodepine for hedgefondene at disse småinvestorene har sluttet seg til spillet, og slår dem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer