Nytt energigrep:

Tar desember-regninga

Tyske myndigheter kommer med tidenes julegave: De vil betale tyske husholdninger og små og mellomstore bedrifters gassregning for desember.

NY PLAN: Tyske myndigheter planlegger en totrinns kriseordning for å hjelpe tyske husholdninger og bedrifter med høye energiutgifter. Her er strømmaster i nærheten av byen Wernigerode i oktober. Foto: AP/Matthias Schrader/NTB
NY PLAN: Tyske myndigheter planlegger en totrinns kriseordning for å hjelpe tyske husholdninger og bedrifter med høye energiutgifter. Her er strømmaster i nærheten av byen Wernigerode i oktober. Foto: AP/Matthias Schrader/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember får tyskerne tidenes julegave fra den tyske staten: De vil betale gassregninga til alle tyske husholdninger og små og mellomstore bedrifter for julemåneden.

Det skriver en rekke medier, blant annet The Independent.

Det er et ekspertpanel som har anbefalt grepet, og mandag annonserte den tyske regjeringen at de vil jobbe fort for å innføre panelets råd.

DYRT: Strømanalytiker Tor Reier Lilleholt tror vinterprisene på strøm kan bli ekstreme i Sør-Norge. Reporter: Magnus Paus/Dagbladet TV Vis mer

I tillegg til å subsidiere desember-regninga, planlegger myndighetene å innføre en energistøtte-ordning fra mars 2023.

- Det kommer ikke til å være slik at prisen går ned til syv cent i framtida. Vi vil ikke motta russisk gass på lenge, sa Veronika Grimm, som sitter i ekspertpanelet, ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer