Corona på byggeplasser

- Tar feil om regelhull

- Vi har rettet opp, sier Justisdepartementet om hullene i karantenereglene.

UTBRUDD: Sommerrokvartalet der Petter Stordalen bygger hotell og leiligheter sammen med Aspelin Ramm, er en av flere byggeplasser som har hatt masseutbrudd av coronasmitte blant bygningsarbeiderne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UTBRUDD: Sommerrokvartalet der Petter Stordalen bygger hotell og leiligheter sammen med Aspelin Ramm, er en av flere byggeplasser som har hatt masseutbrudd av coronasmitte blant bygningsarbeiderne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenlandske innleide bygningsarbeidere som bor tett og omgår karanteneregelverket utløste alarm fra Fellesforbundets nestleder Steinar Krogstad i Børsen fredag.

Nå slår justisminister Monica Mælands høyre hånd, statssekretær Lars Jacob Hiim (H), kraftig tilbake.

- Fellesforbundet tar opp flere problemer vi har vært klar over, og ikke minst som vi har rettet opp i. Det er dessverre flere feil i disse uttalelsene, hevder Hiim.

Flere smitteutbrudd

Etter flere større coronautbrudd på byggeplasser de siste ukene, pekte Fellesforbundets Steinar Krogstad på at mange utenlandske innleide arbeidere bor tett sammen - også i de første dagene etter ankomst, framfor å ta inn på karantenehotell.

- For det første så er det ikke slik at utenlandske bygningsarbeidere har adgang til Norge på nåværende tidspunkt. Med mindre en har en kritisk samfunnsfunksjon eller er dekket av den snevre søknadsordningen fra Nærings- og fiskeridepartementet, er det svært begrenset adgang for utenlandsk arbeidskraft til Norge om dagen, påpeker Hiim.

- Jeg stiller derfor spørsmål ved hvorvidt karantenereglene egentlig utgjør problemet i denne saken, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.