Amsterdam:

Tar flere grep mot turismen

Bystyret i Amsterdam har innført flere drastiske tiltak for å begrense den enorme turiststrømmen.

TAR GREP: Nedstenging av cruiseskiphavn og kampanjer mot festglade turister er blant tiltakene bystyret har innført. Foto: Shutterstock / NTB
TAR GREP: Nedstenging av cruiseskiphavn og kampanjer mot festglade turister er blant tiltakene bystyret har innført. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Nå blir cruiseskip bannlyst fra sentrum i Amsterdam.

Bystyret har nemlig vedtatt å stenge ned en større cruiseskipshavn. Tiltaket skal begrense strømmen av masseturisme til byen, samtidig som det skal redusere miljøskadelig utslipp. Det melder BBC fredag.

- Forurensende cruiseskip er ikke i tråd med byens bærekraftige ambisjoner, heter det i en uttalelse fra sentrum-høyre-partiet D66.

Partiet styrer Amsterdam sammen med miljøpartiet GroenLinks og sosialdemokratiske PvdA.

Stort flertall

Havnen som skal stenges ned ligger ved elva IJ i nærheten av Amsterdams sentralstasjon.

Cruiseskipene har blitt et symbol på problematikken som overturismen tilfører byen. Forslaget om å flytte skipene ut av sentrum ble derfor vedtatt med stort flertall.

Dessuten var ikke skipstrafikken forenelig med bystyrets ambisjoner om en ny bru mellom distriktene på hver sin side av elva.

Drastiske tiltak

Hvert år strømmer det omtrent 20 millioner turister til byen. Nedstenging av havna er bare ett av flere tiltak byrådet har innført for å begrense pågangen.

FORBUDT: I Amsterdam er det innført flere omfattende tiltak for å minimere konsekvensene av turisme i byen. Foto: AFP / NTB
FORBUDT: I Amsterdam er det innført flere omfattende tiltak for å minimere konsekvensene av turisme i byen. Foto: AFP / NTB Vis mer

Byen er et populært reisemål for festglade turister, og spesielt i forbindelse med utdrikningslag. I mars lanserte de en nettkampanje som skal oppfordre unge og festklare britiske menn til å holde seg unna byen.

Gjennom annonser på nett belyser de risikoen forbundet med overdrevent inntak av narkotiske stoffer og alkohol.

I årevis har lokale nemlig klaget over at fulle briter urinerer offentlig, kaster opp i kanalen, stripper og slåss i gatene, ifølge BBC.

Det har også blitt forbudt å røyke cannabis på gata i det berømte «red light»-distriktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer