Tar grep: - Avskyelig

Ordføreren i den franske kystbyen Saint-Tropez varsler nye grep for å få bukt med byens luksuskultur.

GLAMORØST: Den tidligere fiskelandsbyen er kjent for å huse mennesker med dyre vaner. Foto: Guillaume Soularue/Hemis.fr/NTB
GLAMORØST: Den tidligere fiskelandsbyen er kjent for å huse mennesker med dyre vaner. Foto: Guillaume Soularue/Hemis.fr/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saint-Tropez er kjent for luksus, sus og dus, og gjennom åra har ei lang liste kjente mennesker feriert i den franske kystbyen.

Og med byens glamorøse rykte følger også naturlig nok penger og status.

Nylig ble det kjent at flere av restaurantene i byen lagrer gjestene i et register, for å holde orden på om de betaler nok tips eller ikke.

De som ikke legger igjen særlig med tips, risikerer å bli nektet bord neste gang de forsøker å booke.

Skrekkslagne passasjerer filmet dramatikken som utspilte seg da yachten M/Y Carlton Queen sank utenfor Egypt. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

Krevde mer tips

En restaurantgjest skal også ha blitt oppfordret av servitøren til å øke tipsbeløpet han la igjen fra 500 euro til 1000 euro, 11 500 norske kroner, som samsvarte mer med å tipse 20 prosent av det totale beløpet.

Den lokale avisa Var-Matin skrev også nylig at en restaurant krevde at besøkende betalte minst 1500 euro, 17 000 norske kroner, per hode. En annen restaurant har krevd 5000 euro, snaut 60 000 kroner, for et bord.

Da dette ble kjent, gikk Sylvie Sire, ordfører i Saint-Tropez, ut og sa at praksisene måtte avsluttes umiddelbart.

Nå tar hun det et steg lenger.

- Avskyelig

- Disse påstandene er ekstremt sjokkerende, fordi de dessverre er sanne. Jeg og resten av bystyret er motstandere av slike avskyelige praksiser, sa hun nylig til lokale medier, ifølge The Guardian.

Hun varsler nå at hun skal ha møter med byens restauranteiere, for å «minne dem på ansvaret de har».

Hun sier også at restauranter nå risikerer å få lisenser gitt av kommunen trukket tilbake.

Besøkende og lokalbefolkningen oppfordres til å ta kontakt med bystyrets svindeltjeneste om de føler seg lurt.

- Denne praksisen er avskyelig, for våre besøkende, men også for lokalbefolkningen. Vi har allerede blitt jaget ut av leilighetene våre, og snart blir vi jaget ut av restaurantene våre også - ute av stand til å kunne spise ute, sier hun ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer