Heimstaden:

Tar grep: Avviser gjeldskrise

Eiendomsimperiet Heimstaden, med milliardær Ivar Tollefsen i spissen, vil øke utleieprisene i Sverige.

UTLEIEKONGE: Ivar Tollefsen er grunnlegger og eier av Fredensborg AS - som er største eier i Heimstaden AB. Her er han avbildet med datteren Ninja Tollefsen som nylig arvet mesteparten av familieformuen. Foto: Geir Olsen / NTB
UTLEIEKONGE: Ivar Tollefsen er grunnlegger og eier av Fredensborg AS - som er største eier i Heimstaden AB. Her er han avbildet med datteren Ninja Tollefsen som nylig arvet mesteparten av familieformuen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Eiendomsgiganten Heimstaden, som kontrolleres av investor og milliardær Ivar Tollefsen, sitter på en av Europas største porteføljer hva gjelder utleieleiligheter.

Nå ønsker selskapet at leietakere i Malmö skal ta ytterligere ansvar for økte kostnader. Tirsdag rapporterte Bloomberg at Heimstaden vil øke husleien for 6000 leiligheter i Sverige, med to prosent - bare fem måneder etter at det ble inngått en avtale om økning på fem prosent.

Heimstadens kommunikasjonsdirektør, Christian V. Dreyer, forklarer at selskapet nå forhandler med Hyresgästföreningen, som representerer leietakerne.

- Hvordan rettferdiggjør dere nok en prisøkning?

- Partene er enige om å ta hensyn til økte kostnader for renter, energi og samfunnsutvikling i forhandlingene og siden kostnadene i Malmö har økt vesentlig er det naturlig å starte en ny forhandlingsrunde, skriver Dreyer i en e-post til Børsen.

- Håper på løsning

Grepet tas for å møte økende finansieringskostnader.

- Vi håper og tror på en god løsning. Vi regner med at de fleste forstår behovet for nye forhandlinger siden partene er enige om at økte kostnader skal gjenspeiles i leienivåene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer