Tar grep: - Fullstendig tabbe

Xi Jinping skal ta grep for å bremse den brutale boligkrisen.

HONG KONG: I Guangdong-regionen leier 39,7 prosent av befolkningen i 2020. Foto: Vernon Yuen/NurPhoto/Shutterstock
HONG KONG: I Guangdong-regionen leier 39,7 prosent av befolkningen i 2020. Foto: Vernon Yuen/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert

Da resten av verden åpnet opp igjen etter pandemien, økte smittetallene i Kina. Coronaviruset har preget landet hardt, og eiendomsmarkedet har heller ikke sluppet unna konsekvensene.

Usikkerheten rundt covid-19 har lagt en stor demper på etterspørselen, og krisen i boligmarkedet har mye av skylden for at veksten i landet har bremset kraftig opp.

Da Kinas største eiendomsselskap Country Garden Holding la fram halvårsrapporten for i år, viste det et fall på 96 prosent sammenliknet med i fjor. De er ikke alene om markante fall.

Alvorlig depresjon

Børsen har tidligere omtalt gigantgjelden til eiendomskjempen Evergrande, selskapet som utløste eiendomskollapsen. Evergrande har i flere år har vært i en finansiell krise etter å ha misligholdt sine låne- og obligasjonsinnbetalinger.

Kinas eiendomsbransje er omtalt av Financial Times som «en finansiell krise i saktefilm». Dette kan få konsekvenser for større deler av landets økonomi, som igjen kan påvirke verdensøkonomien, skriver The Guardian.

De forklarer at det kriserammede boligmarkedet i Kina opplever en «alvorlig depresjon» hvor bare de mest motstandsdyktige selskapene kan overleve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer