Ikea:

Tar grep: - Ser ingen muligheter

Snaut tre og en halv måned etter at Ikea varslet at de pauset all drift i Russland, tar møbelkjeden nå ytterligere grep.

NY BESKJED: Møbelgiganten Ikea nedskalerer i Russland. Foto: Loic Venance / AFP / NTB
NY BESKJED: Møbelgiganten Ikea nedskalerer i Russland. Foto: Loic Venance / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea sier onsdag at selskapet har tatt den «vanskelige avgjørelsen» om å trappe ned virksomheten i Russland og Hviterussland.

Det melder Reuters.

«Dessverre har ikke omstendighetene blitt bedre og den grusomme krigen har fortsatt. Bedrifter og forsyningskjeder over hele verden har blitt sterkt påvirket, og vi ser ingen muligheter for å gjenoppta driften i nær framtid», heter det i en uttalelse fra selskapet onsdag.

I mars stengte Ikea sine butikker i landet midlertidig og stoppet innkjøp i Russland, mens de fortsatte å betale sine ansatte.

Snaut tre og en halv måned etter at Ikea varslet at de pauset all drift i Russland, tar møbelkjeden nå ytterligere grep.

«Krigen i Ukraina har allerede hatt en forferdelig innvirkning på så mange menneskers liv. Det er en menneskelig tragedie som fortsetter å påvirke mennesker og lokalsamfunn», skriver møbelgiganten i en pressemelding.

Ikeas retail-virksomhet vil forbli stoppet, og arbeidsstyrken vil bli redusert, noe som betyr at mange medarbeidere vil bli berørt, melder de i pressemeldingen.

De kunngjør samtidig at de vil se etter nye eiere til fire av sine fabrikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.