Tar julegrep

Norwegian henter tilbake permitterte medarbeidere.

HJEM TIL JUL: Grunnet økt etterspørsel i forbindelse med jula, har Norwegian blant annet satt opp ekstra avganger. Foto: REUTERS/Gwladys Fouche/File Photo
HJEM TIL JUL: Grunnet økt etterspørsel i forbindelse med jula, har Norwegian blant annet satt opp ekstra avganger. Foto: REUTERS/Gwladys Fouche/File Photo Vis mer
Publisert

Sett opp mot siste års trafikktall, vil det bli et kontrastfylt bilde når et stort antall passasjerer inntar norske flyplasser de neste dagene.

I tida opp mot julaften er det ventet særlig mange reisende ut av Oslo til resten av landet, og det samme gjelder returene til Oslo i romjula og etter nyttår.

Flere fly

Norwegian, som i november satte 15 av 21 fly på bakken, har dermed tatt grep for å møte den økte etterspørselen.

- Det er satt opp 62 ekstra avganger i forbindelse med jula og vi vil ha 12 fly i drift, bekrefter pressesjef i Norwegian, Tonje Næss, til Børsen.

- Flyr første gang etter corona

For en drøy måned siden ble det klart at flygiganten valgte å permittere ytterligere 1600 ansatte etter at regjeringen avslo å gi finansiell støtte til flyselskapet for å komme gjennom coronakrisen.

Nå er flere av de ansatte hentet hjem.

- Vi har hentet inn noen av våre permitterte medarbeidere som skal være med og fly folk hjem til jul, sier Næss, uten å presisere hvor mange det gjelder.

Hun understreker samtidig:

- En del som skal ut og fly i jula flyr for første gang siden coronatiltakene trådte i kraft. Disse skal vite at det alltid skal være trygt å fly med Norwegian, og at vi har innført en rekke tiltak for å minimere en fra før svært lav smitterisiko om bord. For eksempel må alle passasjerer over seks år bruke munnbind når de reiser med oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer