ULLTVEIT-MOE GÅR TIL MDG:

Tar kraftig oppgjør

Nå blir investor Jens Ulltveit-Moe MDG-politiker.

JENS ULLTVEIT-MOE TIL MDG: Den norske investoren Jens Dag Ulltveit-Moe står nå på stortinglista for Akershus MDG. Ifølge tidsskriftet Kapital hadde Ulltveit-Moe en formue på 2,3 milliarder kroner i 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JENS ULLTVEIT-MOE TIL MDG: Den norske investoren Jens Dag Ulltveit-Moe står nå på stortinglista for Akershus MDG. Ifølge tidsskriftet Kapital hadde Ulltveit-Moe en formue på 2,3 milliarder kroner i 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Investor Jens Ulltveit-Moe var i mange år kjent som en Høyre-mann. Mange ble derfor mildt sagt overrasket da det ble kjent at mannen, som i årevis har ligget på listen over Norges rikeste, hadde sagt farvel til Erna Solberg.

Ved kommunevalget i fjor stemte han på MDG.

Nå overrasker han gamle venner igjen, ved å stille til valg for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Akershus under stortingsvalget til neste år.

- Det er helt sant, sier Ulltveit-Moe til Børsen om nyheten som først ble omtalt av Finansavisen.

Han er imidlertid rask med å legge til at han ikke har noen forventninger om å måtte melde seg til tjeneste på Stortinget.

- Jeg tror jeg har like stor mulighet til det, som verden har til å nå 1,5-gradersmålet, sier han og viser til målsettingen i Parisavtalen.

- Men hva om du, ifølge deg selv, mot formodning ender opp som stortingsrepresentant?

- Den tid, den glede - eller sorg, ler den velkjente finansmannen.

- Hvorfor er dette noe du har lyst til å stille opp på?

- Jeg har i lang tid ment at klimakrisen er den største utfordringen menneskeheten står overfor, og at en nødvendig forutsetning for å løse krisen er politisk handling, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer