New York:

Tar krisegrep: - Veldig tøft

Nå lokker amerikanske arbeidsgivere med luksusferier, lønnsløft og betalt skoleutdanning til barna - hvis du tar en jobb.

NY DAG GRYR: Storbyen New York, med sine 8,6 millioner innbyggere, er i ferd med å våkne etter coronapandemien. Nå trues imidlertid tempoet i gjenåpninga av et uventet problem. Foto: Shutterstock / NTB
NY DAG GRYR: Storbyen New York, med sine 8,6 millioner innbyggere, er i ferd med å våkne etter coronapandemien. Nå trues imidlertid tempoet i gjenåpninga av et uventet problem. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I verdensmetropolen New York har mer enn 70 prosent av den voksne befolkningen nå fått sitt første vaksinestikk. Gjenåpninga er på full frammarsj, og økonomien er i ferd med å ta seg kraftig opp.

Gode nyheter til tross: Ekspertene klør seg nå i hodet over de amerikanske ledighetstallene, som beveger seg i en uventet og dramatisk retning. I løpet av siste uke steg antallet som har registrert seg for ledighetstrygd i USA til 412 000 personer.

Uka før var det tilsvarende tallet 375 000. På forhånd hadde et ekspertpanel med økonomer anslått en nedgang til 360 000.

Gratis hotellovernatting

En av byene som virkelig får kjenne på den brutale realiteten av de høye ledighetstallene, er New York. Der er mangel på arbeidstakere så kritisk at arbeidsgivere har begynt med lokketilbud for å få folk tilbake i jobb.

Danske Berlingske er blant mediene som nå omtaler det noe absurde fenomenet: En restauranteier som vil sende sine nyansatte på luksusferie, hotellkjeder som tilbyr gratis overnatting til ansatte hele sommeren, og kjøttforedlingsselskapet JBS som vil betale for collegeutdannelse til ansattes barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer