Tar krisegrep i tolvte time

Russland og president Vladimir Putin har snudd og kan ha unngått statsbankerott like før fristen.

SNUDDE: Russlands president, Vladimir Putin, gikk med på å betale avdrag på utenlandsgjelda med amerikanske dollar. Foto: Vladimir ASTAPKOVICH / SPUTNIK / AFP
SNUDDE: Russlands president, Vladimir Putin, gikk med på å betale avdrag på utenlandsgjelda med amerikanske dollar. Foto: Vladimir ASTAPKOVICH / SPUTNIK / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Etter det russiske angrepet mot Ukraina, er den russiske økonomien i store problemer. Banker og oligarker er sanksjonerte, og store internasjonale selskaper har forlatt landet. Russiske myndigheter forventer en årlig inflasjon på mellom 18 og 23 prosent i år.

Tidligere i april ble Russland stanset da de forsøkte å betale avdrag på utenlandsgjelda med russiske rubler. Landet svarte med å true med rettslige reaksjoner og hevdet at USA og andre forsøkte å presse dem til å gå bankerott. Denne uka besluttet også Putin å stanse gassforsyningene til Polen og Bulgaria fordi de ikke ville betale i rubler, slik Russland nå krever.

Det har derfor vært svært usikkert om Russland faktisk ville betale utenlandsgjelda si eller om den ville bli misligholdt. Fredag gjorde imidlertid landet flere betalinger i amerikanske dollar. Dette til tross for at de tidligere gjorde det klart at de bare ville betale i rubler, melder Reuters.

Betalte i dollar

Fredagens betaling er enda en vending i den økonomiske striden som har foregått siden krigen i Ukraina startet, skriver Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer