Tar krisegrep i tolvte time

Russland og president Vladimir Putin har snudd og kan ha unngått statsbankerott like før fristen.

SNUDDE: Russlands president, Vladimir Putin, gikk med på å betale avdrag på utenlandsgjelda med amerikanske dollar. Foto: Vladimir ASTAPKOVICH / SPUTNIK / AFP
SNUDDE: Russlands president, Vladimir Putin, gikk med på å betale avdrag på utenlandsgjelda med amerikanske dollar. Foto: Vladimir ASTAPKOVICH / SPUTNIK / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Etter det russiske angrepet mot Ukraina, er den russiske økonomien i store problemer. Banker og oligarker er sanksjonerte, og store internasjonale selskaper har forlatt landet. Russiske myndigheter forventer en årlig inflasjon på mellom 18 og 23 prosent i år.

Tidligere i april ble Russland stanset da de forsøkte å betale avdrag på utenlandsgjelda med russiske rubler. Landet svarte med å true med rettslige reaksjoner og hevdet at USA og andre forsøkte å presse dem til å gå bankerott. Denne uka besluttet også Putin å stanse gassforsyningene til Polen og Bulgaria fordi de ikke ville betale i rubler, slik Russland nå krever.

Det har derfor vært svært usikkert om Russland faktisk ville betale utenlandsgjelda si eller om den ville bli misligholdt. Fredag gjorde imidlertid landet flere betalinger i amerikanske dollar. Dette til tross for at de tidligere gjorde det klart at de bare ville betale i rubler, melder Reuters.

Betalte i dollar

Fredagens betaling er enda en vending i den økonomiske striden som har foregått siden krigen i Ukraina startet, skriver Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.