Tar krisegrep: - Ikke forsvarlig

Strømprisene stikker kjepper i hjulene for nok et skianlegg - denne gang i vinterparadiset Trysil.

BAK SKJEMA: Fulufjellet Alpinsenter i Ljørdalen, lengst øst i Trysil kommune, får ikke åpnet anlegget som planlagt denne helga. Foto: Jonas Sjøgren / Destinasjon Trysil
BAK SKJEMA: Fulufjellet Alpinsenter i Ljørdalen, lengst øst i Trysil kommune, får ikke åpnet anlegget som planlagt denne helga. Foto: Jonas Sjøgren / Destinasjon Trysil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På grunn av ekstrem kulde, høye strømpriser og lite natursnø ser vi at vi dessverre ikke klarer å åpne alpinsenteret til helga (...), skriver Fulufjellet Alpinsenter i en melding på Facebook.

For flere norske skianlegg står 2022 igjen som et sorgens kapittel. Snømangel, skyhøye driftskostnader og ikke minst sjokkpriser på strøm, har utløst et skred av utfordringer for en hel bransje - og i verste fall konkurs for noen.

Fulufjellet Alpinsenter, som ligger i Trysil, føyer seg nå inn i rekka av skianlegg som må ta krisegrep - og det like før åpningshelga.

Årsaken: Strømpriser.

- De er jo helt hinsides, sier daglig leder ved Fulufjell AS, Jan Erik Nordnes, til Børsen.

- Prøver å spare

I disse dager er snøkanoner over hele landet skrudd på for fullt for å sikre gode skiforhold til sesongåpning. Kostnaden etterlater imidlertid blodsmak i munnen hos flere skiaktører.

- Vi prøver å spare penger, og det er nesten dobbelt så dyrt å kjøre snøkanonene på dagtid. Vi bruker penger på strøm nå som vi kunne brukt på andre ting.

Årsaken til at de ligger bak skjema, begrunner han med at de har valgt å legge snø på natta. Det koker igjen ned til døgnforskjellen i strømprisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer