Danish Crown:

Tar krisegrep: - Må være brutale

Slakterigiganten varsler massive besparelser - og innleder med å sparke en av toppsjefene.

KNIVEN PÅ STRUPEN: Det danske slakterikonsernet Danish Crown skal spare inn 1,5 milliarder danske kroner. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
KNIVEN PÅ STRUPEN: Det danske slakterikonsernet Danish Crown skal spare inn 1,5 milliarder danske kroner. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) Vis mer
Publisert

- Vi må være litt mer brutale, sier toppsjef i Danish Crown, Jais Valeur.

Kriserammede Danish Crown varsler en omfattende spareplan i et forsøk på å sikre selskapets overlevelse. Ifølge danske Finans ventes det at arbeidsstokken skal reduseres kraftig. Selskapet ser nå på effektivisering i alle ledd av produksjonen.

Onsdag bekreftet Danish Crown at spareplanen har en ramme på 1,5 milliarder danske kroner.

Sparket

Kjøttgiganten opplyste videre at produksjonssjef Søren F. Eriksen er sagt opp som ett av innstrammingsleddene.

Eriksen har vært ansatt siden 2000 og vil ikke blir erstattet.

- Søren F. Eriksen var en del av ledergruppen i BU (Business Unit, journ.anm.) Danish Crown, men vi har besluttet å legge ned hans stilling, da vi ønsker å bringe produksjonsledelsen nærmere de strategiske beslutningene og den kommersielle delen av virksomheten, sier Danish Crown-topp Tim Ørting Jørgensen i en pressemelding, gjengitt av bransjenettstedet Food Supply.

- Det betyr dessverre et farvel til Søren, og det betyr også en endring i organiseringen av produksjonsområdet.

TRØBBEL: Da Uber-sjåføren Randy Clark skulle hente Hans Berglund kranglet de om en liten detalj. Da skjedde dette. Video: Randy Clark. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Prishopp

Danish Crown - som blant annet har en sterk markedsposisjon på salg av bacon til Norge - anses som et av Europas største svineslakteri.

Allerede i oktober 2021 advarte toppsjefen om mørke skyer i horisonten. Konsekvensene av krigen i Ukraina har sørget for at selskapet fossblør penger. På samme tid har bransjen opplevd at forbruket av svinekjøtt i Europa faller som en stein.

For å tette kostnadsgapet hevet Danish Crown prisene med fem milliarder danske kroner i fjorårets regnskapsår.

Det var ikke tilstrekkelig, ifølge sjefen. Nå må konsernet altså spare inn 1,5 milliarder danske kroner.

- Vi er på det meste halvveis i prosessen med å heve prisene. Vi kan og må heve salgsprisene ytterligere, men dilemmaet er at vi dermed kveler enda mer forbruk, sa Valeur i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer