Tar Nav-grep

Flere har ettersuprt tiltak for mottakere av sosialstønad. Til Dagbladet lover arbeids-og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) en ny Nav-veileder innen kort tid.

LOVER GREP: Arbeids-og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) lover en ny Nav-veileder innen kort tid. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
LOVER GREP: Arbeids-og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) lover en ny Nav-veileder innen kort tid. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De ansatte i Nav har gjennom lovverket store muligheter til å utøve skjønn i hver enkelt sak de behandler. For å underbygge det vil jeg, sammen med Arbeids- og velferdsdirektoratet, innføre en ny veileder tilpasset dagens situasjon.

Det sier arbeids-og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

Flere har den siste tida tatt til orde for at regjeringen må gjøre grep for å gjøre det lettere å motta sosialhjelp.

Nå lover arbeidsministeren å gjøre nettopp det.

- Feil medisin

Ifølge Mjøs Persen jobber departementet nå med en ny veilder som skal sendes til Nav-kontorene.

Den vil etter planen være klar og implementeres mot slutten av neste uke.

Men det vil ikke bli den samme som var gjeldene under corona, forklarer Mjøs Persen. Årsaken er at hun mener det er feil medisin mot dagens situasjon.

- I denne veiliederen var det mange tiltak som omhandlet å få folk til å la være å møte opp hos Nav. Nå ønsker vi det motsatte, nemlig at folk som sliter tar kontakt, sier Persen til Dagbladet.

- Det er svært viktig at de som har behov for økonomisk sosialhjelp eller annen bistand fra Nav tar kontakt. Der jobber det mange flinke mennesker som er opptatt av å gi god hjelp, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer