Tar opp kampen mot Tinder

Markedet har stor tro på appen der bare kvinner kan starte samtalen.

GRÜNDER: Whitney Wolfe Herd (31) er den yngste kvinnelige toppsjefen noensinne til å ta selskapet sitt på børs i USA, ifølge Business Insider. Foto: Caitlin Ochs / Reuters / NTB
GRÜNDER: Whitney Wolfe Herd (31) er den yngste kvinnelige toppsjefen noensinne til å ta selskapet sitt på børs i USA, ifølge Business Insider. Foto: Caitlin Ochs / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Datingapp-selskapet Bumble debuterte torsdag på Wall Street-børsen i New York. Der skal den ha blitt svært godt tatt imot.

Markedet har stor tro på appen som «skal luke ut usikre menn».

Børs-suksess

Bumble selv priset aksjen til 43 dollar onsdag kveld, opp fra 28-30 dollar som først var spådd. Aksjene åpnet imidlertid til 76 dollar på Nasdaq torsdag. Etter endt handel lå kursen på rundt 70 dollar.

Enkelte sammenlikner derfor Bumble med kjente selskaper som Airbnb og DoorDash som i sin tid også gjorde det sterkt i børsdebuten.

Så hva er spesielt med Bumble?

- Luker ut usikre menn

Ordet «bumble» betyr «å gjøre noe på en pinlig måte», eller å «snakke stammende og vaklende», som for mange kan være selve beskrivelsen av en første date.

Unikt for Bumble-appen er at det bare er kvinner som kan starte samtalen. Dermed skiller den seg ut fra andre tungvektere som Tinder og Happn, der det ikke er noen føringer på hvem som kan starte praten.

Mannen må så hive seg rundt for å svare. Svarer han ikke innen 24 timer, blir kontakten brutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.