Tar opp kampen mot Tinder

Markedet har stor tro på appen der bare kvinner kan starte samtalen.

GRÜNDER: Whitney Wolfe Herd (31) er den yngste kvinnelige toppsjefen noensinne til å ta selskapet sitt på børs i USA, ifølge Business Insider. Foto: Caitlin Ochs / Reuters / NTB
GRÜNDER: Whitney Wolfe Herd (31) er den yngste kvinnelige toppsjefen noensinne til å ta selskapet sitt på børs i USA, ifølge Business Insider. Foto: Caitlin Ochs / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Datingapp-selskapet Bumble debuterte torsdag på Wall Street-børsen i New York. Der skal den ha blitt svært godt tatt imot.

Markedet har stor tro på appen som «skal luke ut usikre menn».

Børs-suksess

Bumble selv priset aksjen til 43 dollar onsdag kveld, opp fra 28-30 dollar som først var spådd. Aksjene åpnet imidlertid til 76 dollar på Nasdaq torsdag. Etter endt handel lå kursen på rundt 70 dollar.

Enkelte sammenlikner derfor Bumble med kjente selskaper som Airbnb og DoorDash som i sin tid også gjorde det sterkt i børsdebuten.

Så hva er spesielt med Bumble?

- Luker ut usikre menn

Ordet «bumble» betyr «å gjøre noe på en pinlig måte», eller å «snakke stammende og vaklende», som for mange kan være selve beskrivelsen av en første date.

Unikt for Bumble-appen er at det bare er kvinner som kan starte samtalen. Dermed skiller den seg ut fra andre tungvektere som Tinder og Happn, der det ikke er noen føringer på hvem som kan starte praten.

Mannen må så hive seg rundt for å svare. Svarer han ikke innen 24 timer, blir kontakten brutt.

- Dermed har appen en tendens til å luke ut usikre menn. Samtidig har forekomsten av altfor selvsikre menn en tendens til å være høyere enn jeg har sett på andre apper, ifølge en anmelder for cnet.

- Trodde karrieren var over

Appen ble startet i 2014 av en av Tinders med-grunnleggere. 31-årige Whitney Wolfe Herd er den yngste kvinnelige toppsjefen noensinne til å ta selskapet sitt på børs i USA. Børsnoteringen blir av flere omtalt som et «modig» trekk.

Herd har tidligere vært åpen om sin turbulente tid i Tinder, som endte vondt i 2014. Hun har sagt til CNBC at det å starte på egen hånd var «skummelt», og «en stor risiko».

- I dag er en spesiell dag for meg i den forstand at du vet at det var ei tid jeg trodde karrieren min var over i 2014. Og hvis jeg kan sitte i denne posisjonen i dag, viser det bare at alt er mulig, sier hun til CBS etter børsnoteringen torsdag.

Hun skyter inn:

- Hvem som helst kan gjenoppbygge seg selv på nytt, ta det første skrittet og gjøre det første trekket. Og de kan gjenoppfinne seg selv når de går gjennom vanskeligheter.

Endrede dating-vaner

Til samme kanal legger Herd til at hun ser endrede datingvaner under pandemien, som er til fordel for Bumble-appen.

- Vi har sett noen virkelig bemerkelsesverdige endringer i atferd gjennom pandemien. Dating går tregere. Folk tar seg virkelig tid til å bli kjent digitalt først, før de drar ut og møter hverandre i den virkelige verden. Dette har selvfølgelig å gjøre med at folk er i karantene, sier Herd.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer