Bali:

Tar turistgrep: - De er parasitter

Mens ferieparadiset Bali i dag åpner grensene for turister fra flere land, raser det en heftig debatt om turismens framtid i landet.

ÅPNER: Etter halvannet år med stengte hoteller og strender forbereder Balis turistindustri seg på en etterlengtet opptur. Foto: Shutterstock / NTB
ÅPNER: Etter halvannet år med stengte hoteller og strender forbereder Balis turistindustri seg på en etterlengtet opptur. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med kritthvite strender, asurblå hav, palmetrær rundt enhver sving og behagelige temperaturer året rundt, har øya Bali i Indonesia for lengst etablert seg som et ferieparadis for turister fra hele verden.

Så seint som i 2019 ble ferieøya besøkt av så mange som seks millioner turister. Men så kom coronakrisa og satte en effektiv stopper for reiselivet, som er Balis desidert viktigste inntektskilde.

For på Bali, hvor turisme står for halvparten av økonomien, har det meste stått stille i månedsvis, med stengte hoteller, restauranter og strender. Som et resultat har tusenvis av jobber forsvunnet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det er derfor ikke overraskende at store deler av landets turistnæring jubler over at Bali torsdag åpner for reisende fra flere land, inkludert Kina, Japan, Sør-Korea, New Zealand og Emiratene.

- Gjenåpningen av internasjonale flyginger til Bali forventes å gradvis helbrede økonomien, sa coronaminister Luhut Binsar Pandjaitan på en pressekonferanse mandag, ifølge det indonesiske nyhetsbyrået Antara.

Besøkende må være fullvaksinert eller ta to coronatester, før flygingen og etter ankomst. Deretter gjenstår karantene i fem dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer