Tar ut milliardutbytte: - Skyer i horisonten

Witzøe-familiens selskap tar ut 1,25 milliarder i utbytte. I selskapets årsberetning skriver Gustav Witzøe senior at det blir gjort for å kunne betale formueskatt.

STORT UTBYTTE: Gustav Witzøe junior er største eier i selskapet Kvarv, som eier mer enn halvparten av oppdrettsgiganten Salmar. Eierne i Kvarv tar ut 1,25 milliarder kroner i utbytte. Foto: Gitte Paulsbo / NTB
STORT UTBYTTE: Gustav Witzøe junior er største eier i selskapet Kvarv, som eier mer enn halvparten av oppdrettsgiganten Salmar. Eierne i Kvarv tar ut 1,25 milliarder kroner i utbytte. Foto: Gitte Paulsbo / NTB Vis mer
Publisert

I forkant av valget i fjor tok laksemilliardær Gustav Witzøe senior et kraftig oppgjør med formuesskatten overfor Børsen.

I slutten av juli tok han bladet fra munnen igjen, etter at Rødt-leder Bjørnar Moxnes tok til orde for ytterligere skattlegging av de rikeste.

Witzøe senior mener formuesskatten er en næringsfiendtlig skatt, og viser blant annet til at den har ført til at en rekke rikinger har flyttet fra Norge.

Økte inntekter

I årsberetningen for selskapet Kvarv, som Gustav Witzøe junior er største eier i, kommer det fram at resultatet etter skatt i 2021 endte på 2,8 milliarder kroner, ned fra 3,3 milliarder i 2020.

Selskapet, som eier mer enn halvparten av oppdrettsgiganten Salmar, økte likevel inntektene sine fra 20,5 til 22,9 milliarder. Egenkapitalen var i 2021 på 19,4 milliarder, mens den i 2020 var på 15,2.

E24 omtalte saken først.

Kraftig skyts mot riking-skatt

I beretningen skriver Gustav Witzøe at formuesskatten for eierne i Kvarv økte fra 287 til 535 millioner kroner med regjeringens budsjettforlik med SV i desember i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer