Berlin

Tar utelivs-grep etter smitterekord

Tyskland har registrert et rekordhøyt smittehopp på over 50 000 nye tilfeller på et døgn. Nå stenger store deler av utelivet i Berlin for uvaksinerte.

BERLIN: Fra mandag stenges uvaksinerte ute fra det meste av utelivstilbudet i den tyske hovedstaden. Foto: Immodium / Shutterstock / NTB
BERLIN: Fra mandag stenges uvaksinerte ute fra det meste av utelivstilbudet i den tyske hovedstaden. Foto: Immodium / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er første gang siden pandemien startet i fjor at det registreres over 50 000 nye tilfeller på én dag. Rekorden på 50 196 coronainfeksjoner kommer etter at en ny smittebølge tok av fra midten av oktober.

Statsminister Angela Merkel kaller situasjonen dramatisk og ber delstatsmyndighetene trappe opp tiltakene for å bremse smitten.

De nye retningslinjene i den tyske hovedstaden trer i kraft mandag. Kun fullvaksinerte, samt de som kan bevise at de er friske fra covid-19, kan besøke arenaer for fritidsaktiviteter og en rekke andre steder. Systemet er kjent som «2G» i Tyskland.

Det gjelder blant annet utesteder, treningssentre og frisører, og uvaksinerte får heller ikke spise innendørs på restaurant. En negativ test holder ikke.

Lav vaksinerate

De siste ukene har toppnoteringen for antall nye smittede i Tyskland i løpet av ett døgn blitt brutt gang på gang, viser oversikten til det statlige Robert Koch-instituttet.

Oppgangen blir blant annet forklart med den relativt lave vaksinasjonsraten i Tyskland, der det fins en aktiv bevegelse som ikke tror på corona og er imot vaksinering. Drøyt 67 prosent av befolkningen er fullvaksinert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer