Taus etter festhelg-bråk

Kritikken hagler mot nattklubbene på Stureplan etter helgas gjenåpning. Stordalen-eide Spy Bar er ordknapp etter bråket.

FEST: Nattklubbene i Stockholm åpnet igjen etter et halvt år. Statsministeren liker ikke bildene etter festhelgen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

Etter seks måneder med coronastengte dører åpnet nattklubbene på Stureplan - døpt Stockholms heteste utelivsområde - på fredag.

For enkelte aktører resulterte det i en kraftig blåmandag. Søndag begynte nemlig flere urovekkende snutter å sirkulere på sosiale medier.

Til tross for bordservering, avstandsregler og færre gjester tillatt, viser videoklippene fulle dansegulv og barer.

- Risikerer å dø

Enkelte opptak skal blant annet skal stamme fra nattklubben Spy Bar - eid delvis av hotellmagnat Petter Stordalen (57). En av dem som reagerte kraftig etter festhelga, var infeksjonssjef Fredrik Sund ved Akademiska sjukhuset i Uppsala.

- Det føles veldig paradoksalt når vi sitter på sykehuset og ser pasienter som risikerer å dø, at denne delen av befolkningen er helt ubekymret. Men jeg har også en viss forståelse for at ungdommer oppfører seg sånn her, i deres bekjentskapskrets er det jo få som blir alvorlig syke, uttalte han til Expressen.

Videoene har også utløst et skred av reaksjoner i sosiale medier. Nå har miljøforvaltningen i Stockholm besluttet å undersøke saken nærmere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.