Taus etter festhelg-bråk

Kritikken hagler mot nattklubbene på Stureplan etter helgas gjenåpning. Stordalen-eide Spy Bar er ordknapp etter bråket.

FEST: Nattklubbene i Stockholm åpnet igjen etter et halvt år. Statsministeren liker ikke bildene etter festhelgen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

Etter seks måneder med coronastengte dører åpnet nattklubbene på Stureplan - døpt Stockholms heteste utelivsområde - på fredag.

For enkelte aktører resulterte det i en kraftig blåmandag. Søndag begynte nemlig flere urovekkende snutter å sirkulere på sosiale medier.

Til tross for bordservering, avstandsregler og færre gjester tillatt, viser videoklippene fulle dansegulv og barer.

- Risikerer å dø

Enkelte opptak skal blant annet skal stamme fra nattklubben Spy Bar - eid delvis av hotellmagnat Petter Stordalen (57). En av dem som reagerte kraftig etter festhelga, var infeksjonssjef Fredrik Sund ved Akademiska sjukhuset i Uppsala.

- Det føles veldig paradoksalt når vi sitter på sykehuset og ser pasienter som risikerer å dø, at denne delen av befolkningen er helt ubekymret. Men jeg har også en viss forståelse for at ungdommer oppfører seg sånn her, i deres bekjentskapskrets er det jo få som blir alvorlig syke, uttalte han til Expressen.

Videoene har også utløst et skred av reaksjoner i sosiale medier. Nå har miljøforvaltningen i Stockholm besluttet å undersøke saken nærmere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer