Mouton Rotschild 1945 på taxfree-billigsalg

Taxfree-kupp: «Bare» 125 000 for denne

To flasker Chateau Mouton Rothschild 1945 lå i fem år usolgt i taxfree-butikken på Gardermoen. Til slutt fikk en svensk lege flaskene billig - for «bare» 250 000 kroner.

USOLGT I FEM ÅR: Dette er ei av de to flaskene av legendariske Chateau Mouton Rotschild 1945 som mellom 2016 og 2021 lå usolgt på taxfree-butikken på Gardermoen. Foto: Haakon Dagestad
USOLGT I FEM ÅR: Dette er ei av de to flaskene av legendariske Chateau Mouton Rotschild 1945 som mellom 2016 og 2021 lå usolgt på taxfree-butikken på Gardermoen. Foto: Haakon Dagestad Vis mer
Publisert

Mange som de siste åra har vandret rundt vinhyllene på Gardermoen har kanskje lurt på et par helt spesielle flasker.Haakon Dagestad vet straks hva det dreier seg om, da Dagbladet spør om to høyst spesielle vinflasker som lenge lå utstilt i taxfree-butikken på Gardermoen.

- En svensk lege kjøpte dem, sier Dagestad, kommunikasjonsdirektør i Travel Retail Norge (TRN), som driver taxfree-butikken.

Det svensken stakk av med, var to flasker Chateau Mouton Rothschild 1945, en av verdens mest legendariske rødviner.

Usolgt i fem år

For dem som ikke selv har anledning til å smake, har nettstedet Wine Cellar Insider beskrevet vinens aromaer: «Lær, soya, asiatiske krydder, tre, trøffel, solbær, sigar og røkelse».

«Denne vinen kunne åpne sin egen parfymebutikk med sin intense bouquet», sto det i anmeldelsen, fra 2009, hvor vinen fikk 100 poeng av 100 mulige.

Blant alle parfymene i taxfree-en på Gardermoen, ser den likevel ut til å ha kommet litt bort. I desember 2021 hadde flaskene ligget der siden 2016, altså i minst fem år, da en pengesterk svenske dukket opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.