Teknikmagasinet er konkurs

Det bekrefter selskapet i en pressemelding.

KONKURS: Teknik Magasinet, som har rundt 30 butikker i Norge, har valgt å kaste inn håndkledet i Sverige etter flere vanskelige år. Foto: NTB Scanpix
KONKURS: Teknik Magasinet, som har rundt 30 butikker i Norge, har valgt å kaste inn håndkledet i Sverige etter flere vanskelige år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske butikkjeden Teknikmagasinet har begjært seg konkurs, ifølge avisa Aftonbladet.

Den svenske kjeden eier 100 prosent av selskapet Teknikmagasinet Norway.

Aftonbladet viser til at det svenske selskapet har slitt med store økonomiske problemer over en lang tid, og at det onsdag ble besluttet at det var på tide å kaste inn håndkledet.

- Etter forhandlinger med kunder, långivere og interessenter, kan styret konstatere at forutsetningene for en vellykket rekonstruksjon av selskapet ikke lenger eksisterer, og at selskapet ikke er i stand til å betale sin gjeld, uttaler selskapet i konkursbegjæringen, ifølge avisa.

- Umulig

Selskapet, som har rundt 30 butikker i Norge, bekrefter konkursen i en pressemelding som de har sendt til Børsen.

«I 2019 gjennomførte Teknikmagasinet en nysatsing, og ble på kort tid Nordens største mobilreparasjonsselskap. Imidlertid har varehandelen lidd av fortsatt fallende salg og stigende husleie, mens en svekket svensk krone har økt kostnadene på varekjøp fra utlandet. Så til tross for ekstraordinær innsats fra en ny selskapsledelse, har det ikke vært mulig å oppnå lønnsomhet», skriver selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer