Teknikmagasinet er konkurs

Det bekrefter selskapet i en pressemelding.

KONKURS: Teknik Magasinet, som har rundt 30 butikker i Norge, har valgt å kaste inn håndkledet i Sverige etter flere vanskelige år. Foto: NTB Scanpix
KONKURS: Teknik Magasinet, som har rundt 30 butikker i Norge, har valgt å kaste inn håndkledet i Sverige etter flere vanskelige år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske butikkjeden Teknikmagasinet har begjært seg konkurs, ifølge avisa Aftonbladet.

Den svenske kjeden eier 100 prosent av selskapet Teknikmagasinet Norway.

Aftonbladet viser til at det svenske selskapet har slitt med store økonomiske problemer over en lang tid, og at det onsdag ble besluttet at det var på tide å kaste inn håndkledet.

- Etter forhandlinger med kunder, långivere og interessenter, kan styret konstatere at forutsetningene for en vellykket rekonstruksjon av selskapet ikke lenger eksisterer, og at selskapet ikke er i stand til å betale sin gjeld, uttaler selskapet i konkursbegjæringen, ifølge avisa.

NYSATSING: I 2019 gjennomførte Teknikmagasinet en nysatsing, og ble på kort tid Nordens største mobilreparasjonsselskap, skriver Teknikmagasinet selv i en pressemelding. Foto: Karin Wesslén /TT / NTB scanpix
NYSATSING: I 2019 gjennomførte Teknikmagasinet en nysatsing, og ble på kort tid Nordens største mobilreparasjonsselskap, skriver Teknikmagasinet selv i en pressemelding. Foto: Karin Wesslén /TT / NTB scanpix Vis mer

- Umulig

Selskapet, som har rundt 30 butikker i Norge, bekrefter konkursen i en pressemelding som de har sendt til Børsen.

«I 2019 gjennomførte Teknikmagasinet en nysatsing, og ble på kort tid Nordens største mobilreparasjonsselskap. Imidlertid har varehandelen lidd av fortsatt fallende salg og stigende husleie, mens en svekket svensk krone har økt kostnadene på varekjøp fra utlandet. Så til tross for ekstraordinær innsats fra en ny selskapsledelse, har det ikke vært mulig å oppnå lønnsomhet», skriver selskapet.

Videre vises det til at flere aktører «med en god posisjon innen detaljhandel» har vist interesse for Teknikmagasinet, og at eieren derfor forventer at selskapet vil bli overtatt og drevet videre under konkursbehandlingen.

Videre drift i Norge

Selskapets butikker i Norge blir foreløpig ikke berørt, opplyser administrerende direktør Ulrika Göransson til E24.

Børsen får opplyst at det ikke er oppnevnt en konkursforvalter, og at det er Göransson som skal uttale seg om saken fram til det. Hun har så langt ikke besvart Børsens henvendelser.

Børsen har også vært i kontakt med pressekontakt Julie Barstad i Teknikmagasinet Norway, som ikke ønsker å kommentere saken utover den nevnte pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer