Telegigant blankt avvist

Huawei får ikke medhold i at utestengelse fra det amerikanske markedet er grunnlovsstridig.

AVVIST: Huawei får ikke medhold i at utestengelse fra det amerikanske markedet er grunnlovsstridig. Det har en føderal domstol i USA besluttet. Illustrasjonsfoto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB Scanpix
AVVIST: Huawei får ikke medhold i at utestengelse fra det amerikanske markedet er grunnlovsstridig. Det har en føderal domstol i USA besluttet. Illustrasjonsfoto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den kinesiske telegiganten er avskåret fra å samarbeide med føderale myndigheter og amerikanske selskaper. Huawei mener det er grunnlovsstridig og leverte derfor et søksmål i mars i fjor. Dette er nå forkastet av en føderal domstol i USA, skriver nyhetsbyrået Reuters.

I en beslutningen fra domstolen i Texas heter det at Kongressen har handlet i tråd med National Defense Authorization Act, som også utestenger det kinesiske selskapet ZTE Corp.

En talsmann for Huawei sier selskapet er skuffet over avgjørelsen.

– Samtidig som vi forstår viktigheten av nasjonal sikkerhet, mener vi amerikanske myndigheter gir en falsk form for beskyttelse samtidig som de undertrykker Huaweis grunnleggende rettigheter.

HUAWEI: Fremtiden for Huaweis mobiler er uviss. I fjor ble det kjent at Google hadde fratatt kineserne Android-lisensen etter å ha blitt svartelistet av amerikanske myndigheter. Video/klipp: Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer

Selskapet vurderer nå hvordan det skal forfølge saken videre rettslig.

Avgjørelsen kommer samtidig som USA forsøker å hindre at Huaweis teknologi blir brukt i kommunikasjonsutstyr i USA. En talsmann for justisdepartementet sier de er fornøyd med avgjørelsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer