- Telenor er svært bekymret for situasjonen i Myanmar, sier kommunikasjonssjef Hanne Knudsen i Telenor Group til Børsen.
Hun sier at Telenor har rundt 750 ansatte i Myanmar. Fire av disse er nordmenn.
- Vår hovedprioritet er å sørge for at ansatte i Telenor Myanmar er trygge. Deler av mobilnettverket er nede, og situasjonen er uavklart, legger hun til.
Alt så ganske annerledes ut i 2014. Da signerte Telenor en lisenskontrakt om å bygge ut 3G-nett, etter en konkurranse der 90 andre selskaper deltok. Det skjedde etter at juntaen løslot Aung San Suu Ky og åpnet for valg.
Selskapet er blant de største utenlandske investorene i landet, og har en markedsandel på rundt 35 prosent, ifølge DN.
Fordømmer kuppet
Natt til mandag ble Myanmars leder Aung San Suu Kyi pågrepet i et militærkupp - der hæren har tatt kontroll over landet. De planlegger, ifølge en militær tv-kanal, å beholde makten i ett år.
Det er innført unntakstilstand, og hærsjef Min Aung Hlaing skal være fungerende president.
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og FNs generalsekretær António Guterres er blant dem som har fordømt kuppet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger