Millitærkupp i Myanmar:

Telenor: - Svært bekymret

Deler av mobilnettet nede etter nattas militærkupp. Telenor jobber med å skaffe oversikt.

TEPPELAGT: Telenor teppela gatene i Myanmar-storbyen Yangon med blå bannere, parasoller og skilt med synlig Telenor-logo da selskapet inntok landet for alvor i 2014. Foto: Heiko Junge / NTB
TEPPELAGT: Telenor teppela gatene i Myanmar-storbyen Yangon med blå bannere, parasoller og skilt med synlig Telenor-logo da selskapet inntok landet for alvor i 2014. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Telenor er svært bekymret for situasjonen i Myanmar, sier kommunikasjonssjef Hanne Knudsen i Telenor Group til Børsen.

Hun sier at Telenor har rundt 750 ansatte i Myanmar. Fire av disse er nordmenn.

- Vår hovedprioritet er å sørge for at ansatte i Telenor Myanmar er trygge. Deler av mobilnettverket er nede, og situasjonen er uavklart, legger hun til.

Alt så ganske annerledes ut i 2014. Da signerte Telenor en lisenskontrakt om å bygge ut 3G-nett, etter en konkurranse der 90 andre selskaper deltok. Det skjedde etter at juntaen løslot Aung San Suu Ky og åpnet for valg.

Selskapet er blant de største utenlandske investorene i landet, og har en markedsandel på rundt 35 prosent, ifølge DN.

Fordømmer kuppet

Natt til mandag ble Myanmars leder Aung San Suu Kyi pågrepet i et militærkupp - der hæren har tatt kontroll over landet. De planlegger, ifølge en militær tv-kanal, å beholde makten i ett år.

Det er innført unntakstilstand, og hærsjef Min Aung Hlaing skal være fungerende president.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og FNs generalsekretær António Guterres er blant dem som har fordømt kuppet.

- Vi oppfordrer militærledere til å følge demokratiske normer og respektere utfallet av politiske valg. Folkevalgte politikere må løslates, sier Eriksen.

Kristestab

Telenors kommunikasjonssjef Hanne Knudsen sier i en e-post til Børsen at selskapets fremste prioritet nå er å sørge for sikkerheten til Telenors ansatte i Myanmar.

- Sikkerheten for våre ansatte er vår viktigste prioritet. De fleste ansatte i Telenor Myanmar jobber hjemmefra og vi er snart ferdig med arbeidet for å kontakte alle, sier hun mandag formiddag.

- Samtidig jobber vi for å gjenopprette nettet etter nattens nedstengning, tilføyer hun.

Telenor har satt krisestab både lokalt og globalt.

- Det er standard i situasjoner som dette, og vi har løpende kontakt.

- På det nåværende tidspunkt har vi ikke noe mer å dele. Vi kommer tilbake dersom vi har ytterligere informasjon i løpet av dagen, sier hun videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer