Telenor-ansatte coronasmittet

Selskapet har tilbudt øvrige ansatte å jobbe hjemmefra.

Oslo, Norway 20150715.
Illustrasjonsbilder: Logoer, Oslo. Telenor
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo, Norway 20150715. Illustrasjonsbilder: Logoer, Oslo. Telenor Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Ja, vi har noen ansatte som har fått påvist smitte. Det dreier seg om tre personer, men disse har vært i risikoområder i utlandet, og havnet i direkte karantene - uten å møte på arbeidsplassen da de kom hjem, sier, pressekontakt og informasjonssjef i Telenor Norge, Magnus Line, til Børsen.

- Det er dermed ingenting som indikerer at smittefaren er større for våre ansatte enn den generelle risikoen ellers i samfunnet, fortsetter han.

Flere selskaper har nå innført hjemmekontor i et forsøk på å begrense spredningen av coronaviruset. Det er i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger, som også fremmer forslag om økt bruk av fleksitid.

- Viktig

Overfor Børsen opplyser Line at selskapet tirsdag kveld valgte å tilby sine ansatte muligheten om å jobbe hjemmefra. Det er derimot ikke et satt krav foreløpig.

- Vi følger norske helsemyndigheters anbefalte råd om å bidra til å redusere smittefare. Det innebærer at vi tillater økt bruk av hjemmekontor, blant annet for å unngå for mange reisende i rushtida.

- Hvor mange ansatte har valgt å benytte seg av tilbudet?

- Jeg har ikke et konkret tall på det. Dette er helt frivillig, og avhenger litt av hvilken stilling man har.

Telenor har i dag 3400 ansatte fordelt på 23 kontorer i hele Norge. Line forklarer at tiltaket ikke vil berøre Telenors tjenester, eller få konsekvenser for deres kunder.

- Vi opererer som normalt, noe som selvfølgelig er viktig for oss. Vi følger situasjonen tett, og følger de rådene som gjelder inntil annen beskjed fra helsemyndighetene blir gitt.

Svenske Daniel Ek, mannen bak strømmegiganten Spotify, er også blant dem som har bedt sine ansatte om å jobbe hjemmefra de neste 14 dagene. Den samme oppfordringen er gitt til ansatte i Google, Amazon, Microsoft og Facebook, ifølge CNN.

Tirsdag opplyste Help forsikring til DN at selskapet har innført hjemmekontor for samtlige 200 ansatte. I Kongsberg gruppen i Asker må 500 ansatte som holder til i samme bygg nå jobbe hjemmefra, ifølge Budstikka.

Helsedirektoratets anbefalinger:

  • Det anbefales å avlyse arrangementer som konserter, teater, opera, kino, idrettsarrangementer og konferanser med mer enn 500 personer.
  • Kommunene bes gjøre en risikovurdering av alle arrangementer med mer enn 100 deltakere.
  • Viruset smitter gjennom dråpesmitte, noe som gjør at det ikke skilles mellom innendørs- og utendørsarrangementer.
  • Anbefalingen gjelder også for kantiner eller forsamlingslokaler som tar flere enn 500 personer på en gang i skoler, universiteter og på arbeidsplasser, men ikke undervisning eller arbeid i store haller.
  • Arbeidsgivere bes vurdere å be noen komme senere på jobb, for å redusere antall mennesker som reiser med buss, T-bane og trikk samtidig.
  • Store arbeidsgivere som har mulighet, bes innføre hjemmekontor.

    Kilde: Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer