Telenor bytter flere toppsjefer

Telenor Group varsler mandag flere endringer i ledelsen av sine asiatiske selskaper.

STORE ENDRINGER: Telenor gjør omfattende endringer i ledelsen i tre av sine asiatiske selskaper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORE ENDRINGER: Telenor gjør omfattende endringer i ledelsen i tre av sine asiatiske selskaper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Telenor Group gjør endringer i toppledelsen i Telenor Myanmar, dtac i Thailand, og Grameenphone i Bangladesh. Det opplyser selskapet selv i en pressemelding.

Sharad Mehrotra, administrerende direktør for Telenor Myanmar, er utnevnt til ny leder for dtac, som Telenors mobiloperatør i Thailand. Han erstatter Alexandra Reich, som søker nye lederutfordringer, opplyser Telenor.

- Takknemlig

Telenor-sjef Sigve Brekke skryter av Reich i en uttalelse, hvor han sier at hun har levert solide resultater i en utfordrende periode.

- Vi er takknemlige for at Reich har utviklet dtac i denne viktige transformasjonsfasen og vi ønsker henne lykke til i hennes neste lederrolle. Når Reich nå søker nye muligheter er vi glade for at Sharad Mehrotra har sagt ja til å ta over lederrollen i dtac, sier Brekke.

Hans Martin Hoegh Henrichsen, som fram til i dag har vært leder for Corporate Affairs i Telenor Myanmar, er konstituert administrerende direktør til en permanent løsning er på plass.

Første lokale toppsjef

Til slutt har nåværende viseadministrerende direktør i Grameenphone, Yasir Azman, rykket opp. Han blir ny administrerende direktør i selskapet etter Michael Foley, som flytter til familien i Afrika, melder Telenor Group.

- Samtidig som han har vært viseadministrerende direktør for Grameenphone har han som markedsdirektør ledet en av våre mest suksessfulle kommersielle organisasjoner i Telenor Group. Azman har gått gradene i selskapet og det er dermed ekstra spesielt å ønske han velkommen som vår første lokale administrerende direktør i Grameenphone, sier Brekke, som samtidig takker Foley for jobben.

Endringene trer i kraft 1. februar 2020.

Børsen kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer